Julian Assange: Facebook este cea mai perversa masina de spionaj din lume

Dată publicare: 03-05-2011 11:38
Dată actualizare: 08-06-2012 21:29


Julian Assange

VIDEO. Desi pagina oficiala a WikiLeaks are 1,72 milioane de 'like'-uri pe Facebook, Assange critica dur reteaua de socializare. Fondatorul WikiLeaks sustine ca Facebook este unul dintre instrumentele prin care guvernul SUA isi spioneaza cetatenii.

Intr-un interviu pentru postul TV Russia Today, "maestrul deconspirarii spionajului" arunca anateme asupra celei mai mari retele de socializare din lume.

Julian Assange spune ca “avem de a face, practic, cu cea mai complexa baza de date cu oameni, relatiile lor, numele lor, adresele, locurile in care sunt, discutiile dintre ei si dintre rudele ori prietenii lor si cu totii locuiesc in Statele Unite, iar datele sunt accesibile serviciilor secrete”.

Facebook, Google, Yahoo, toate aceste organizatii americane au construit de fapt interfete pentru serviciile secrete. Cu totii ar trebui sa intelegem ca atunci cand adaugam prieteni pe Facebook muncim gratuit pentru serviciile secrete, pentru agentiile SUA”, a mai declarat seful WikiLeaks.

Un purtator de cuvant al Facebook a negat orice implicare a companiei in astfel de probleme, scrie New York Daily News.

Nu raspundem presiunilor, ci constrangerilor legale”, a spus el.

Assange este in acest moment in Anglia, unde asteapta sa fie extradat in Suedia pentru acuzatii de viol si hartuire sexuala.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO