Judecătorul propus de Trump pentru Curtea Supremă răspunde acuzațiilor de hărțuire sexuală


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 25 Septembrie 2018 12:51
Categorie: Stiri externe

Acuzat de hărțuire sexuală și comportament indecent, judecătorul propus de președintele Trump pentru Curtea Supremă s-a apărat, într-un interviu-confesiune la televiziunea Fox News.

"Sunt acuzații false, nu mă dau la o parte" - a spus magistratul, având soția alături. A oferit chiar detalii intime pentru ''a-şi apăra onoarea''.

Brett Kavanaugh: "Eu știu că spun adevărul. Știu ce am făcut în viață. Nu voi permite ca aceste false acuzații să mă excludă din procesul de confirmare."

Judecătorul Brett Kavanaugh, 53 de ani, nominalizat de Donald Trump pentru Curtea Supremă, s-a apărat după ce o a doua femeie, l-a acuzat de comportament sexual indecent. S-ar fi întâmplat în 1980, pe vremea studenţiei, când cei doi erau colegi la Yale, în timpul unei petreceri la cămin.

Brett Kavanaugh: "Da, au fost petreceri cu alcool, dar vârsta legală pentru consumul de alcool era de 18 ani. Numai că aici se vorbește despre acuzații de agresiune sexuală. Eu nu am agresat sexual pe nimeni, niciodată.

Nu am avut contacte intime, sau nimic apropiat de așa ceva, în timpul liceului și nici ani buni după liceu. Alte persoane care ar fi fost de față nu își amintesc ca eu să fi avut un asemenea comportament. Dacă se întâmpla așa ceva, s-ar fi dus vorba în campus."

Mai există o acuzatoare, Christine Blasey Ford, profesoară de psihologie din California. Ea susține că tânărul Brett ar fi agresat-o sexual la o petrecere din timpul liceului , când ea avea 15 ani şi el - 17. Ambii vor fi audiaţi, joi, de comisia juridică din Senat.

Brett Kavanaugh: "Poate că dr. Ford a fost agresată sexual de cineva în cursul vieții. Ceea ce știu este că eu nu am agresat sexual pe nimeni."

Numai că ar putea urma şi o a treia femeie care să-l acuze de comportament sexual indecent. Avocatul spune că îi va dezvălui numele şi va veni cu precizări zilele următoare.

Președintele Trump continuă să-l susțină.

Donald Trump: "Judecătorul Kavanaugh este o persoană remarcabilă și îl susțin fără rezerve."

Totuși unii senatori democrați cer amânarea procedurilor prin care Kanvanaugh poate ajunge la Curtea Supremă până când FBI-ul anchetează acuzaţiile care i-au fost aduse.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Trump anunţă că va avea loc un nou summit cu Kim Jong-un
Momentul sosirii lui Klaus Iohannis la ONU. Luni a fost la un dineu cu Trump. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO