Jose Manuel Barroso efectueaza marti o vizita in Ungaria

12-10-2010 00:00


Jose Manuel Barroso

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va efectua marti o vizita in Ungaria, care coincide cu eforturile de atenuare a efectelor dezastrului ecologic din aceasta tara.

Vizita lui Jose Manuel Barroso era prevazuta de mult timp, "dar intervine intr-un moment potrivit", a declarat purtatorul de cuvant al CE, Olivier Bailly. Barroso urmeaza sa aiba o intrevedere cu premierul ungar, Viktor Orban.

"Va avea ocazia sa isi prezinte punctul de vedere dupa catastrofa care a avut loc in regiunea Kolontar si in legatura cu activarea mecanismului de protectie civila declansat de Ungaria", precizeaza oficialul UE.

Ca urmare a activarii mecanismului de protectie civila, cinci experti in depoluare au fost trimisi luni in Ungaria pentru a examina efectuele asupra mediului ale noroiului rosu. Barroso nu va vizita zona afectata de catastrofa ecologica.

Comisia Europeana, care are initiativa legislativa in cadrul UE, anuntase intentia imbunatatirii raspunsului european la catastrofe precum cea produsa in Ungaria.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO