Izolare obligatorie timp de 14 zile pentru românii care merg în Italia. Restricțiile au fost prelungite

Ultima actualizare: 07-09-2020 10:45
Italia
Shutterstock

Italia a prelungit măsurile anti-pandemie până la data de 30 sepmtebrie. Printre acestea se numără și izolarea obligatorie timp de 14 zile în cazul persoanelor care se întorc din România și Bulgaria, potrivit Sky News.

De asemenea, românii și bulgarii vor trebui să completeze la intrarea în țară un formular prin care declară domiciuliu pentru autoritățile sanitare.

Decretul semnat de premierul Giuseppe Conte are va intra în vigoare începând de luni.

Italia și-a deschis granițele pentru cetățenii din UE (cu excepția celor care vin din Croația, Grecia, Malta, Spania, România și Bulgaria), care pot intra în țară fără restricții.

Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia trebuie să prezinte un test Covid negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară. Există și opțiunea de a fi testat la frontieră sau în decurs de 48 de ore de la intrarea în Italia, însă cu obligația izolării la domiciliu pentru această perioadă.

Este interzis accesul persoanelor care vin din Armenia, Bahrain, Bangladeș, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia and Columbia.

Pe teritoriul Italiei, oamenii vor trebui să poarte în continuare mască în locurile publice, să respecte distanţa fizică. Masca ese obligatorie și exterior, între orele 18 și 6, în cazul adunărilor publice unde nu poate fi respectată distanțarea fizică.

Guvernul de la Roma impune restricții și pentru mijloacele de transport în comun, unde nu se pot ocupa mai mult de 80% din locurile disponibile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO