Vulcanul Bardarbunga a erupt din nou. Islanda a emis un COD ROSU de alerta

Dată publicare: 31-08-2014 15:08
Dată actualizare: 03-09-2014 07:07


bardarbunga

Islanda a emis din nou un cod rosu de alerta in zona vulcanului Bardarbunga, dupa o noua eruptie produsa duminica dimineata, ceea ce presupune o interdictie partiala a traficului aerian deasupra vulcanului.

Eruptia s-a produs cu putin inainte de ora 06.00 GMT (09.00, ora Romaniei), aproape in aceeasi zona ca vineri, a precizat Institutul meteorologic islandez, responsabil cu monitorizarea activitatii vulcanice, care a anuntat alerta, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Aceasta alerta prevede o interdictie a tuturor zborurilor la altitudine mai mica de 1,8 kilometri, pe o raza de 18,5 kilometri in jurul vulcanului. Aceasta este a treia oara intr-o saptamana cand Islanda emite o alerta cu cod rosu din cauza activitatilor seismice in apropiere de Bardarbunga.

Vulcanul Bardarbunga, situat sub cel mai mare ghetar din Islanda, cu o inaltime de circa 2.000 de metri, este considerat suficient de periculos pentru a ameninta, in cazul unei eruptii, traficul aerian din nordul Europei si Atlanticul de Nord, asa cum a fost la eruptia vulcanului Eyjafjallajokull in 2010.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO