Iranienii au stat la cozi uriase pentru alegeri duble. Miza uriasa a scrutinului la care au votat 32 de milioane de oameni

Ultima actualizare: 29-02-2016 02:34
coada alegeri Iran

Iranienii au stat vineri la cozi uriase, in fata centrelor de votare, pentru un dublu scrutin.

 

Rata participarii la alegerile legislative si cele pentru Adunarea Expertilor, desfasurate vineri in Iran, a fost de 58%, ceea ce inseamna ca la sectiile de votare s-au prezentat circa 32 de milioane dintre cei 55 de milioane de alegatori iranieni, a anuntat sambata purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne iranian, Hossein-Ali Amiri, transmite AFP.

 

Cifrele definitive vor fi anuntate ulterior in cursul zilei de sambata.

Rata participarii la vot la precedentul scrutin legislativ din Iran, organizat in 2012, fusese de 64,2%.

La scrutinul legislativ din Iran s-au prezentat doua mari liste - de o parte reformatorii si moderatii, cu lista intitulata 'Omid' (speranta), iar de cealalta o mare coalitie de formatiuni conservatoare.

Iranienii i-au desemnat vineri pe cei 290 de membri ai Parlamentului si 88 de membri ai Adunarii Expertilor, in primele alegeri organizate dupa semnarea acordului din iulie anul trecut in domeniul nuclear. Adunarea Expertilor este o institutie de clerici responsabili cu numirea si eventual cu demiterea liderului suprem iranian.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO