"Ingerul de pe autostrada". Cine este Ion Purie, romanul care a salvat viata unei fetite in Italia

Ultima actualizare: 08-09-2013 00:32

Un roman de 29 de ani a reusit sa impresioneze intreaga Italie. Sofer de tir, barbatul a facut o manevra curajoasa prin care a salvat de la moarte o fetita proiectata pe carosabil in urma unui accident.

Timp de 3 zile, jurnalistii din Peninsula au incercat sa-i afle identitatea, pentru ca familia copilei tinea sa-i multumeasca.

Ion Purie, in varsta de 29 de ani, circula duminica pe autostrada care leaga Milano de Venetia, cand a vazut cum, in fata lui, o fetita e proiectata pe asfalt in urma unui accident.

Constient ca un alt autoturism putea s-o striveasca in orice clipa, a intors TIR-ul de-a curmezisul si a blocat circulatia. A asteptat sa ajunga ambulanta, dupa care si-a continuat cursa.

Dar imaginile de pe camerele de supraveghere i-au impresionat pe italieni, iar tatal copilei a marturisit ca ar dori sa-i afle identitatea, ca sa-i multumeasca.

"Se vorbeste de "Ingerul de pe autostrada", o cursa de solidaritate pe sosea."

Intens mediatizat, cazul a atras atentia colegilor sai.

"Soferul de camion poate fi vazut in imagini. E inalt, slab, tanar si venea din Bosnia. Asa l-a descris tatal fetitei, care a spus ca vrea sa-i stranga mana."

Romanul care locuieste de 3 ani la Taglio di Po, la 50 de km de Venetia, a fost felicitat de toata lumea pentru capacitatea sa rapida de reactie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO