Politia are fotografia unui suspect in cazul romancei ucise in Italia. Probele ADN confirma ca e vorba de un agresor in serie

×
Codul embed a fost copiat

Portretul robot al maniacului in serie, care a torturat o romanca si a ucis-o la marginea orasului Florenta, ar putea capata contur cat de curand.

Un psiholog va discuta cu celelalte victime ale agresorului pentru a aduna date care sa permita realizarea unui profil. Se pare ca ucigasul ar mai fi atacat, in ultimii 10 ani, 8 prostituate, potrivit unor informatii din investigatie, pe care presa italiana le-a facut publice.

UPDATE MIERCURI, 7 MAI

UPDATE ORA 18:30 O romanca a declarat pentru postul public de televiziune din Italia ca politistii i-au aratat o fotografie alb-negru a suspectului. “O persoana robusta, cu pielea alba, parul scurt, aproape chel, si ochelari." Romanca, o prietena a Andreei Cristina Zamfir, spune ca anchetatorii i-au aratat fotografia atat ei cat si altor zece "colege".

UPDATE ORA 18:00 Un psiholog va discuta cu femeile care sustin ca au fost victime ale agresorului in serie. Anchetatorii spera ca astfel sa realizeze un portret psihologic al celui care a ucis-o pe Andreea Cristina Zamfir.

Citește și
Australia
"Hannibal Lecter" al Australiei, banuit de 15 crime. Politistii spun ca sunt aproape de rezolvarea cazului
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

UPDATE 16:00 Potrivit agentiei de stiri ANSA, analizele au aratat ca ADN-ul recoltat de la locul crimei de luni e acelasi cu cel de la trei dintre cazurile anchetate . E vorba de cazuri din 2011, 2013 si februarie 2014. Probele au fost recoltate de pe banda adeziva cu care erau legate victimele in toate aceste cazuri. Agresorul a rupt scociul cu dintii si astfel a lasta picaturi de saliva.

UPDATE 13:00: Potrivit Corriere della Sera, politia italiana spera ca va putea identifica ADN-ul criminalului. Acesta ar putea fi prelevat de pe mucuri de tigara si de pe o sticla goala de bere gasite la locul faptei, dar si de pe banda adeziva cu care a fost legata victima. Potrivit editiei de Florenta a ziarului italian, polistii spera ca aceste probe le vor oferi ADN-ul faptasului.

In acelasi timp la spitalul Careggi din Florenta are loc autopsia romancei ucisa de "maniacul cu scoci", cum l-a botezat presa italiana. Legistii vor sa determine daca ea a murit lent din cauza unei hemoragii interne sau daca a facut un infarct.

Politistii analizeaza si imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zona. De asemenea, sunt anchetate 8 cazuri asemenatoare semnalate din 2006 pana azi in zona Florentei. Pe langa banda adeziva cu care erau legate victimele, anchetatorii au o noua pista: se pare ca toate femeile atacate erau dependente de droguri. De aceea, politistii banuiesc ca "maniacul" le racola in preajma unui centru pentru toxicodependenti sau le oferea droguri in schimbul serviciilor sexuale.
 

O alta victima din Romania
Marta sau Martina, potrivit Corriere della Sera, este a doua romanca care ar fi cazut victima celui pe care presa italiana l-a botezat “maniacul cu scoci”, cu doi ani in urma. Ea a avut insa noroc si a scapat cu viata. “Era linistit, dar cand am coborat din masina a devenit o bestie”, spune femeia, despre care presa italiana sustine ca ar fi prostituata. “M-a pus sa ma dezbrac si m-a legat”. Cateva luni mai tarziu dupa acest incident, barbatul ar fi cautat-o din nou “L-am alungat”, spune Marta, “m-a amenintat ca ma ucide

"Maniacul cu scoci"
Pe 5 mai , la marginea Florentei a fost gasit cadavrul Andreei Cristina Zamfir, o romanca de 26 de ani. Femeia fusese legata cu banda adeziva de o bariera, "ca si cum ar fi fost crucificata", potrivit anchetatorilor, si apoi violata cu un tarus din lemn. Politistii care au inceput sa ancheteze cazul au descoperit rapid ca era doar ultimul dintr-o lunga serie, care se poate sa fi inceput chiar si cu un deceniu in urma.

Pana la Andreea Zamfir, victimele au supravietuit, dar au evitat sa apeleze la politie din cauza ca erau prostituate. Elementul comun in toate cazurile era banda adeziva cu care erau legate femeile, care provine de la spitalul Careggi din Florenta. Din aceasta cauza presa italiana l-a poreclit pe criminal “maniacul cu scoci”.

Evenimentele de ieri. Cum a fost descoperita romanca crucificata

Profilul psihologic al criminalului
La ora actuala, politia continua cercetarile si analizeaza probe ADN si amprente, dar nu are inca niciun suspect. "Nu cautam o persoana anume. Nu avem un portret-robot", a declarat seful Brigadei Mobile a politiei din Florenta. Psihologii chestionati de ziarele din Italia au facut insa un profil al criminalului. Criminologul Silvio Ciappi a declarat pentru Panorama ca cel mai probabil este vorba despre un „serial killer sadic, organizat, care isi alege cu grija victima, complicii, locul si arma crimei, nu lasa nimic la voia intamplarii si nu are un probleme psihiatrice vizibile”.

Psihologul Silvio Ciappi vorbeste si despre modul in care fost gasita victima: „staging-ul, adica compozitia scenei crimei, este caracterizat de acesta idee ezoterica a crucificarii, care face parte din jocul pervers al acestui tip de ucigasi. Adeseori ei vor sa curate lumea de mizerie, isi propun un scop precis, iar in cazul de fata mizeria sunt femeile si corpurile lor. E vorba de misionari care folosesc sexul si violenta pentru a curata lumea de ceea ce ei cred ca este impur.

Alungata din Romania de saracie
Editia de Florenta a ziarului Corriere della Sera da mai multe detalii despre viata Andreei Zamfir. Aceasta s-ar fi nascut in Hunedoara, dar apoi s-a mutat in Drobeta Turnu Severin. "A dus o viata chinuita", spun vecinii, citati de Corriere della Sera, "un cosmar. Concubinul o batea, pana la urma a dat-o afara din casa".

Pentru a-si creste cei trei copii pe care-i avea cu concubinul, a plecat sa lucreze in Italia. Cei din tara stiau ca lucreaza la Florenta, intr-un restaurant, impreuna cu o prietena - pana cand politia le-a batut la usa ca sa le dea vestea ingrozitoare. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
S-au sarutat in timp ce erau condamnati la inchisoare pe viata pentru crima.
S-au sarutat in timp ce erau condamnati la inchisoare pe viata pentru crima. "A fost cea mai buna zi din viata mea"

Doi militanti rasisti din Statele Unite, sot si soti, au socat o lume intreaga cu atitudinea lor sfidatoare dupa ce au comis o crima oribila.

"Hannibal Lecter" al Australiei, banuit de 15 crime. Politistii spun ca sunt aproape de rezolvarea cazului

Un fost muncitor intr-un abator australian este principalul suspect pentru 14 crime nerezolvate, care au avut loc in zonele nelocuite ale tarii.

Povestea unui asasin international. Cine este Vitalie Proca, arestat de romani si interogat de Scotland Yard. FOTO&VIDEO
Povestea unui asasin international. Cine este Vitalie Proca, arestat de romani si interogat de Scotland Yard. FOTO&VIDEO

Cetateanul moldovean acuzat ca a impuscat un tanar in plina strada in 2012 ar putea fi de fapt un ucigas profesionist. Asta sustine Evening Standard, conform caruia Scotland Yard ar fi trimis detectivi in Romania ca sa-l interogheze

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.