Romanca "crucificata" intr-un ritual barbar in Italia. Criminalul a mai facut cel putin 4 victime in ultimii ani

×
Codul embed a fost copiat

Femeia de 26 de ani a fost gasita moarta sub un pod la periferia Florentei, dezbracata si legata de o bariera. Politistii cred ca ar putea sa fi fost victima unui agresor in serie. 

CE A DESCOPERIT POLITIA ITALIANA PANA ACUM
- in ultimii ani au fost 4 cazuri similare, toate la periferia Florentei, in zona localitatilor Prato-Calenzano. In primele 3 cazuri cazuri victima a scapat, dar a evitat sa mearga la politie

- La ultimul caz (martie 2013) victima a fost gasita de un localnic dupa urletele disperate si politia a strans mai multe date despre faptas

- portretul-robot al agresorului: 50-60 de ani, bine facut, foloseste o furgoneta de culoare deschisa. Agata victimele si dupa ce le convinge sa urce in masina le propune un joc erotic - sa le lege mainile. Le leaga si apoi le violeaza. Se pare ca in toate cazurile banda adeziva cu care le-a legat provenea de la spitalul Careggi din Florenta.

- mai 2014, ultima victima este romanca Andreea Cristina Zamfir. Se pare ca fost violata cu un tarus de lemn, a facut hemoragie interna si nu a mai avut forta sa scape. Crima a avut loc tot la marginea Florentei (Ugnano)

Citește și
Australia
"Hannibal Lecter" al Australiei, banuit de 15 crime. Politistii spun ca sunt aproape de rezolvarea cazului
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

- ar mai fi fost un caz pe 9 decembrie 2006, sustin jurnalistii ziarului La Repubblica. Tot o femeie cu mainile legate, care a acuzat ca violata cu un bat si torturata cu acid, tot la Ugnano. A scapat insa si a ajuns la politie. Politistii au cercetat atunci ipoteza ca agresorul ar fi fost dealerul de droguri al femeii. Au anchetat un rom de 50 de ani care locuia in Florenta, fara niciun succes.

Locul in care a avut loc crima este vizibil si pe Google Maps:

 

EVENIMENTELE DIN ULTIMELE 24 DE ORE
Cadavrul romancei a fost gasita in dimineata zilei de 5 mai la periferia Florentei, intr-o zona frecventata de prostituate si consumatori de droguri, sub un pod rutier. Au vazut-o de la distanta doi barbati, dar numai un batran din zona a avut curajul sa se apropie.

O moarte oribila
Italianul a chemat politia, care a incercuit imediat zona. Femeia era complet dezbracata si avea doar pantofii in picioare. Hainele au fost gasite la un kilometru distanta de locul crimei. Anchetatorii cred ca este posibil ca romanca sa fi fost agresata sexual si abandonata. Fusese legata cu banda adeziva de o bariera „ca si cum ar fi fost crucificata”, spune comunicatul remis de politie agentiei ANSA. Ar fi incercat cu disperare sa se elibereze, cred anchetatorii, dar nu a reusit, iar cand a fost gasita era prea tarziu. Autopsia urmeaza sa stabileasca circumstantele exacte in care a murit.

Potrivit medicilor legisti citati de ziarul La Nazione, femeia a decedat in jurul orei 12 noaptea. Decesul ar fi survenit dupa o lunga agonie, cauza fiind cel mai probabil o hemoragie interna produsa de criminal, care a violat-o cu un baston.

O reportera de la canalul TV italian Sky TG24 a postat pe Twitter poza victimei. Daca aveti mai multe informatii, va rugam sa ne lasati un mesaj la adresa [email protected]

 

 

Ancheta, condusa de un specialist in crime in serie
Politistii cred ca tanara era prostituata, iar agresorul ar fi fost un client. In urma cu un an, exact in acelasi loc, o prostituata italianca de 46 de ani a fost gasita legata de o bariera intr-un mod similar, dupa ce fusese violata si jefuita. Din fericire, cineva i-a auzit tipetele si femeia a fost gasita la timp si salvata.

Localnicii spun ca in zona ar mai fi avut loc atacuri similare asupra prostituatelor, insa victimele au supravietuit, ajutate de localnici, si nu au vrut sa faca plangere la politie, din cauza profesiei lor. Corriere della Sera scrie chiar ca ar fi al saptelea caz de acest gen. 

Pe baza marturiei primei victime autoritatile au realizat un portret robot al agresorului in serie. Ancheta este condusa de procurorul Paolo Canessa, care a cercetat si cazul "monstrului din Florenta" - un lung sir de crime in serie (cel putin 14) care nici acum nu au o explicatie clara, desi 3 persoane au fost condamnate in acest caz.

Prima pista

Anchetatorii italieni au o prima pista: banda adeziva cu care a fost legata victima, conform La Stampa. Ar putea proveni de la spitalul Careggi din Florenta, al carui nume este inscriptionat pe banda descoperita la locul faptei. Potrivit surselor citate de publicatia italiana, aceeasi banda adeziva ar mai fi fost folosita in 6 cazuri similare din ultimul deceniu. In toate cazurile precedente, victimele au supravietuit, dar numai una a depus plangere la politie, in martie 2013.

 

Potrivit ziarului Il Messaggero, femeia "ducea o viata dezordonata, devorata de droguri, fara casa, fara persoane apropiate. Dormea pe unde apuca, pe la compatrioti sau pe la cunostinte intamplatoare. Se prostitua ca sa mai faca un banut".

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Unul dintre criminalii lui Traian Trifa, tanarul din Arad omorat in bataie in urma cu zece ani, a fost prins in Spania
Unul dintre criminalii lui Traian Trifa, tanarul din Arad omorat in bataie in urma cu zece ani, a fost prins in Spania

  Dupa zece ani de cand l-a omorat pe fiul unui judecator din Arad, unul dintre criminali, a fost prins, ieri, in Spania.

"Hannibal Lecter" al Australiei, banuit de 15 crime. Politistii spun ca sunt aproape de rezolvarea cazului

Un fost muncitor intr-un abator australian este principalul suspect pentru 14 crime nerezolvate, care au avut loc in zonele nelocuite ale tarii.

Romanul care si-a ucis familia, in Texas, a fost extradat. Camil Matase risca inchisoarea pe viata
Romanul care si-a ucis familia, in Texas, a fost extradat. Camil Matase risca inchisoarea pe viata

Camil Matase, inginerul roman care si-a ucis sotia si fiul in locuinta lor din Texas, a ajuns in Statele Unite, pentru a fi judecat.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.