Încă doi oameni au fost diagnosticați cu virusul rar variola maimuțelor, în Anglia. Cum se manifestă

Ultima actualizare: 14-05-2022 16:33
variola maimuțelor
Profimedia

Încă doi oameni au fost diagnosticați cu variola maimuțelor, în Anglia. Cele două persoane locuiesc în aceeași locuință și nu au nicio legătură cu prima persoană despre care s-a anunțat că are acest virus rar, după o călătorie în Nigeria.

Una dintre persoane se află în spital și este tratată în secția de boli infecțioase de la Spitalul St Mary, din Londra. Cealaltă persoană s-a autoizolat și nu necesită tratament în spital, conform autorităților.

Infecția virală este similară cu variola umană și provoacă, de obicei, o boală ușoară, majoritatea oamenilor recuperându-se în câteva săptămâni, conform Sky News.

Dr. Colin Brown a precizat că este important să se știe că infecția „nu se răspândește ușor între oameni și necesită contact personal și apropiat” cu cineva care este infectat. „Riscul general pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat el.

Simptomele inițiale ale variolei maimuțelor includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare. Se poate dezvolta și o erupție cutanată, care se schimbă și trece prin diferite etape înainte de a forma o crustă, care mai târziu cade.

Potrivit Public Health England, infecția a fost descoperită pentru prima dată în 1958, când au apărut focare ale unei boli asemănătoare variolei la maimuțe crescute pentru cercetare. Abia în 1970 a fost înregistrat primul caz uman.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO