Iarnă nemiloasă în SUA. "Dacă nu aveţi un motiv întemeiat să ieşiţi din case, nu ieşiţi!"


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 04 Ianuarie 2018 18:24
Categorie: Stiri externe

Şosele troienite şi o droaie de accidente, palmieri înzăpeziţi în Florida şi animale polare degerate. Sunt doar câteva coordonate ale iernii de-a dreptul nemiloase care îi terorizează pe americani.

Cel puţin o treime din populaţia Statelor Unite se confruntă cu o vreme neobişnuit de rece, iar apogeul nu a fost atins.

De asemenea, Ministerul Roman de Externe avertizează că în Canada, pentru următoarele zile, sunt prognozate minus 30 de grade în provinciile Ontario şi Quebec.

În state precum Maine, Vermont, Massachussets ori Connecticut  gerul este crunt: după 2-3 paşi îţi vine să te laşi păgubaş şi să te întorci la căldură.

Au făcut înconjurul lumii imaginile cu pompieri new-yorkezi, cărora le-a îngheţat pe caschete apa folosită într-o misiune.
Şi ce e mai rău încă n-a trecut.

Herman Schaffer, NYC Emergency Management Assistant Commissioner: "Va fi extrem de frig şi chiar mai frig după viscol. Aşa că la sfârşitul acestei săptămâni va fi incredibil de frig".

Deputy Chief Russell Wells, Jasper Co. Emergency Services:
"Dacă nu aveţi un motiv întemeiat să ieşiţi din case, nu ieşiţi!".

Vasta regiune New England este răvăşită de un "ciclon bomba", venit la pachet cu vânt cu forţa de uragan şi un strat mare de zăpadă.

Din punct de vedere meteorologic, înseamnă pur şi simplu o furtună care aduce o scădere a presiunii atmosferice cu 24 de milibari în 24 de ore, deci o furtună care se intensifică rapid. Şi adevărul că furtunile de acest fel pot fi foarte distructive.

Oamenii s-au pregătit cum au ştiut mai bine: au devalizat rafturile magazinelor şi au protejat casele care n-au fost proiectate să facă faţă viscolului.

Dacă în nord-est şi în regiunea New England, de bine de rău, sunt obişnuiţi cu iernile aspre, pentru sudişti, e cu totul altă poveste. În ultimele ore a nins în oraşe precum Charleston, Savannah, dar şi în Tallahassee, capitala statului Florida.

Mici şi mari deopotrivă, localnicii au vrut să profite de ocazie pentru câteva amintiri de neuitat. Dar cea mai simpatică scena hibernală vine din provincia canadiană Nova Scoţia, unde câţiva copii au lansat bulgari împotriva unei patrule de poliţie, iar ofiţerii s-au prins în joc.

Tags: vreme, ciclon, zapada, frig,

Un nou ciclon mediteranean lovește România. Cum va fi vremea de mâine
Un ciclon mediteranean aduce frig și lapoviță în România. Cod galben de viscol la munte
VIDEO PROTVPLUS.RO