Hugo Chavez ameninta Londra cu "reactii radicale" in cazul in care va intra in Ambasada Ecuadorului

Ultima actualizare: 29-10-2012 22:01
Hugo Chavez

Presedintele venezuelean Hugo Chavez a amenintat luni Marea Britanie cu "reactii radicale" in cazul in care autoritatile britanice vor patrunde cu forta in incinta ambasadei ecuadoriene din Londra, pentru a-l aresta pe Julian Assange.

El a mai mentionat ca Ecuadorul "nu este singur", relateaza AFP.

"Vom avea raspunsuri foarte radicale in cazul in care Marea Britanie va decide sa incalce suveranitatea ecuadoriana in ambasada Ecuadorului pentru a-l aresta pe Assange, fondatorul WikiLeaks", a declarat Chavez, in timpul unui interviu difuzat de catre postul de televiziune publica VTV.

"Ii sugeram guvernului britanic sa se gandeasca bine inainte, pentru ca s-a terminat epoca in care vechile imperii, precum si cele noi, puteau face cum doreau. Ecuadorul nu este singur", a mentionat presedintele.

Hugo Chavez, aliat apropiat al presedintelui ecuadorian Rafael Correa, nu a detaliat tipul actiunii pe care Guvernul sau va recurge, dar a mentionat ca este "in pregatire".

Ministrii de Externe din cadrul Aliantei Bolivariene pentru America (ALBA) s-au reunit la doua zile dupa ce Ecuadorul i-a acordat azil diplomatic lui Julian Assange, care s-a refugiat in ambasada Ecuadorului din Londra la 19 iunie pentru a evita extradareasa catre Suedia, unde trebuie sa raspunda in fata justitiei pentru viol si agresiune sexuala. ALBA a lansat un apel catre Quito si Londra sa inceapa o "negociere directa" pentru a-si putea rezolva litigiul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO