Hitler, model. Kim Jong-un ar fi distribuit "Mein Kampf" unor oficiali nord-coreeni de rang inalt

Ultima actualizare: 22-06-2013 06:52
Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a oferit mai multor oficiali de rang inalt din cadrul regimului comunist exemplare din "Mein Kampf", o carte scrisa de Adolf Hitler, incurajandu-i sa se inspire din ea.

Anuntul a fost facut marti de un site de stiri al unor transfugi nord-coreeni, relateaza AFP.

Astfel, Kim Jong-un ar fi distribuit traduceri ale "Mein Kampf" (Lupta mea) cu ocazia aniversarii sale, in ianuarie, potrivit New Focus International. Articolul, care are la baza marturii sub protectia anonimatului ale unui oficial nord-coreean aflat in post in China, a fost reluat de marile ziare sud-coreene miercuri.

"Subliniind ca Hitler a reusit sa reconstruiasca Germania imediat dupa infrangerea in Primul Razboi Mondial, Kim Jong-un a dat ordin ca al Treilea Reich sa fie studiat cu atentie si a cerut sa fie trase invataminte de ordin practic", potrivit sursei citate de site.

Kim Jong-un a relevat rolul sportului in unificarea poporului german in jurul proiectului nazist si ii incurajeaza pe nord-coreeni sa faca exercitii fizice.

Redactata de catre Adolf Hitler in timpul unei detentii, in 1924, in urma unei tentative de puci, cartea "Mein Kampf" contine elemente autobiografice si ideologia nazismului. Incepand din 1936, cartea a devenit cadoul pentru casatorie oferit de stat cuplurilor germane.

Un om de afaceri nord-coreean, intervievat de New Focus International, a evocat un zvon persistent in randul elitei de la Phenian, potrivit caruia Kim Jong-un a studiat indeaproape istoria hitlerista in timpul studiilor sale, in Elvetia.

Unica dinastie comunista din lume, familia Kim conduce Coreea de Nord cu o mana de fier de peste sase decenii. Kim Jong-un, in varsta de aproximativ 30 de ani, i-a urmat la putere tatalui sau Kim Jong-il, mort in decembrie 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO