Haos in Venezuela. Oameni rapiti de pe strada pentru cateva sute de dolari. Imaginile surprinse intr-o bacanie din Caracas

Ultima actualizare: 17-07-2016 07:40

Venezuela aluneca tot mai mult in haos. Jafurile, rapirile si luarile de ostatici sunt la ordinea zilei.

Dupa luni de foamete, lipsuri si stat la coada fara a obtine nimic, venezuelenii dau navala in magazinele si asa aproape goale si fura tot ce apuca. Sau comit faradelegi pentru a face rost de bani cu care sa cumpere ce au nevoie de pe piata neagra, unde preturile sunt exorbitante.

Jafurile in grup au devenit ceva obisnuit in Venezuela. Barbati, femei sau adolescenti dau navala in magazine si golesc rafturile pe care inca se mai gaseste ceva.

Imagini surprinse intr-o bacanie din Caracas arata ca fiecare isi umple bratele cu ce apuca si fuge. Unii sar peste tejghea. Un barbat ia casa de marcat cu totul.

Infractorii au gasit metode tot mai indraznete de a face rost de bani: iau ostatici si ii forteaza sa faca retrageri din bancomat sau rapesc oameni, apoi cer familiei rascumparare. Acesti doi tineri se afla printre victime.

Rapitorii au cerut initial o mie de dolari pentru eliberarea lor, dar, dupa negocieri, s-au multumit cu cateva sute de dolari. Acest caz a avut final fericit.

Intr-un alt caz, un cuplu a fost rapit si suspectii au inceput sa traga inspre masina, apoi i-au dat foc, cu cei doi inauntru. Politistii nu i-au gasit nici pana acum pe vinovati.

Altora nu le ramane decat sa isi strige disperarea in strada.

Paula Newton, corespondent CNN: "Guvernul le-a promis ca le acorda tichete pentru alimente, dar, pana acum, nu au primit nimic. Asa ca au hotarat sa-si faca singuri dreptate si au blocat drumul. Asteapta sa vada cum se va derula confruntarea cu scutierii. Dupa cum vedeti, nu au pic de frica."

Oamenii spun ca, de aproape o luna, nu au mai reusit sa cumpere nimic din cele necesare. Pentru milioane de venezueleni, zilele si noptile se reduc la mersul de la un magazin la altul si asteptarea epuzianta la cozi. Ca sa isi pastreze locul la rand, dorm pe unde apuca - pe trotuare sau in santuri. Iar de multe ori, alimentele cele mai cautate se epuizeaza pana sa ajunga ei in magazin.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO