Ghimpu: Moldova nu are in plan unirea cu Romania

Dată publicare: 16-09-2009 00:00
Dată actualizare: 05-06-2012 07:51
Sursa: Itar-Tass


Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu, liderul Parlamentului de la Chisinau si presedintele interimar al statului, a spus ca noua guvernare a Moldovei nu are planuri de a se uni cu Romania, de a parasi CSI sau de a se alatura NATO.

Trebuie acceptata ideea ca, in pofida faptului ca suntem frati, exista doua state separate si tine de conducerea fiecaruia sa decida ce ar trebui facut pentru binele cetatenilor.
Mihai Ghimpu despre unirea Moldovei cu Romania
Mihai Ghimpu a declarat ca isi doreste ca Republica Moldova sa ajunga la un nivel de trai mai bun pentru a se integra in Uniunea Europeana, alaturi de Romania.

Liderul parlamentului de la Chisinau a spus ca dilema cu privire la ce alianta sa se alature Republica Moldova, NATO sau CSI, nu este principala prioritate a coalitiei aflate la putere. Cu toate acestea, autoritatile moldovene fac eforturi pentru a organiza in octombrie summitul CSI la Chisiau.

Cat despre NATO, Ghimpu a precizat ca Alianta Nord-Atlantica nu a adresat Moldovei nicio invitatie de aderare si ca "NATO nu reprezinta prioritatea principala pentru Parlament".

 

 

 

Sursa: Itar-Tass

Tags: mihai ghimpu, nato, csi,


VIDEO PROTVPLUS.RO