Ger extrem în Europa și Asia. Zona în care temperatura a scăzut până la minus 50 de grade

Dată publicare: 07-01-2019 08:39
Dată actualizare: 07-01-2019 20:21


Continuă frigul şi ninsorile în mare parte din Europa. Valul de ger a făcut trei victime în Grecia, care a înregistrat zilele acestea şi temperaturi de minus 18 grade.

Sunt alerte de avalanşe în Austria şi Germania, iar mai multe avioane şi trenuri au fost anulate.

Ninsoarea nu se mai opreşte de câteva zile în sudul Germaniei, Austria şi Elveţia. Riscul de avalanşe e doar cu o treaptă sub nivelul maxim în Alpi, iar pericolul a fost confirmat de moartea unei schioare de 20 de ani din Bavaria. În plus, meteorologii germani prognozaseră noi ninsori pentru această noapte şi un strat proaspăt de 40 de centimetri, peste cele de zilele trecute.

Martin Kafer, instructor de schi: "Avem pericol de avalanşă 4 şi le recomandăm tututor amatorilor să folosească doar pârtiile asigurate şi să nu se îndepărteze prea mult de ele."

În nordul Austriei, 14.000 de case au rămas fără electricitate, din cauza liniilor de înaltă tensiune puse la pământ de greutatea zăpezii sau ca copacilor căzuţi. Iar autorităţile au închis drumuri şi linii ferate tot de teama avalanşelor.

Markus Berchtold, poliţist: "Drumul dintre Rauz şi St. Christoph a fost închis din cauza riscului mare de avalanşă. Nu putem spune cât timp va rămâne închis."

În Ungaria, carosabilul alunecos a provocat un grav accident rutier. Un autobuz a ieşit de pe şosea şi a ajuns într-un şanţ, iar apoi în apele îngheţate ale unui canal. Şoferul şi trei pasageri, dintre care doi copii, au suferit răni, dar nimeni nu şi-a pierdut viaţa.

Între timp, valul de frig excepţional care acoperă mare parte din Grecia a făcut ca mercurul din termometre să coboare şi până la minus 18 grade. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în împrejurări provocate de vremea rea. Televiziunile difuzează imagini cu stratul de omăt de 40-50 de centimetri din regiunea Atenei, dar şi cu plaje fantomatice, cu umbrele de stuf sau mobilierul de terasă acoperite de zăpadă.

Nimic nu se compară însă cu iernile ruseşti. În regiunea Magadan din Extremul Orient rus, s-au înregistrat minime de minus 50 de grade, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă. Pe un asemenea ger, puţinii oameni care se aventurează afară trebuie să fie să îngheţe aşteptând autubuzele, fie să încălzească motoarele cu generatoare de aer cald şi pături, ca să-şi poată porni maşinile.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO