Franta, paralizata de greve si proteste in prag de UEFA Euro 2016. Ce trebuie sa stiti in cazul in care calatoriti la Paris

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

Fiti pregatiti pentru surprize neplacute daca planuiti sa ajungeti in Franta in perioada Campionatului European de Fotbal. Frumosul Paris este plin de gunoaie din cauza unei greve a angajatilor din salubritate.

Iar traficul rutier este perturbat de greve si proteste de strada, la fel ca si traficul feroviar. Sindicalistii, nemultumiti de reforma muncii, trag sperante ca vor reusi sa forteze mana Guvernului socialist daca isi continua actiunile si pe parcursul competitiei.

Sindicalistii au organizat miercuri un protest in fata sediului Ministerului de Finante din Paris, unde avea loc o intalnire a Partidului Socialist. Au lansat oua si alte proiectile catre scutierii care au recurs la gaze lacrimogene. Demonstrantii au improvizat baricade si au blocat pentru scurt timp cateva sosele din capitala Frantei, apoi au dat peste cap si traficul pe calea ferata.

Xavier Carelli, sindicalist: "Tara este pe cale sa sara in aer. Se va intampla cu siguranta, in termen de zile sau de saptamani."

Din unele cartiere din Paris, angajatii de la salubritate nu au mai ridicat gunoiul de saptamana trecuta, iar pubelele au dat pe-afara. Stradutele inguste, intesate de cafenele care asteapta microbisti sunt si ele pline de resturi.

Femeie: "Simti duhoarea de pe cealalta parte a strazii. Am putut sa ne ducem astazi copiii in parc pentru ca au fost nevoiti sa ridice gunoiul dupa ce sobolanii si-au facut aparitia."

Greva a fost organizata la apelul sindicatelor care de aproape doua luni se afla in conflict cu Guvernul din cauza unei controversate modificari a codului muncii.

Si angajati din sectorul feroviar sunt in greva de noua zile si nu au de gand sa renunte la protest. Miercuri aproximativ 200 de persoane au impiedicat accesul in trenul care a adus la Paris trofeul de la Euro.

Turistii ar trebui sa se astepte la perturbari si in traficul aerian. De sambata, a doua zi a campionatului, pilotii companiei Air France, nemultumiti de salariu, intra in greva pret de patru zile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO