Forte speciale aduse pentru a pazi morga unde este tinut Kim Jong Nam. Motivul acestor masuri suplimentare de securitate


Ultimul update: Vineri 24 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2017 08:14
Categorie: Stiri externe
Kim Jong Nam

Malaysia a desfasurat marti dimineata pana la 30 de ofitieri inarmati din fortele speciale pentru a asigura securitatea la morga unde este tinut Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un.

Masurile suplimentare de securitate au legatura cu posibila prezenta a fiului lui Kim Jong Nam in Kuala Lumpur pentru a ridica corpul neinsufletit al tatalui asasinat in urma cu o saptamana de agentii Phenianului, transmite AFP.

Un convoi de patru autovehicule nemarcate au intrat inca de la primele ore ale diminetii in spitalul din Kuala Lumpur.

O adevarata disputa diplomatica a izbucnit intre Malaysia si Coreea de Nord in urma asasinarii lui Kim Jong Nam, dupa ce autoritatile malaeze au anuntat ca nu au de gand sa predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean pana ce nu vor primi o mostra de ADN din partea familiei Kim.

Kuala Lumpur a anuntat inclusiv rechemarea amabsadorului malaez de la Phenian, dupa ce diplomatii nord-coreeni au pus presiuni pentru a opri efectuarea unei necropsii si au cerut eliberarea imediata a cadavrului lui Nam.

Regimul de la Phenian a precizat ca nu va recunosate concluziile anchetei malaeze cu privire la moartea cetateanului nord-coreean, desi nu a precizat ca e vorba de fratele vitreg al lui Kim Jong-un.

Kim Han-Sol este fiul lui Kim Jong Nam su urma sa plece luni noaptea din Macao, insa prezenta sa nu a fost confirmata in Kuala Lumpur.

Intre timp, diplomatii nord-coreeni au respins drept absurda solicitarea unei probe ADN, sustinand ca au dreptul sa ceara eliberarea oricarui cadavru, atat timp cat persoana decedata avea un pasaport emis de catre Phenian.

Ambasadorul Kang Chol a declarat ca ancheta cu privire la asasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean este motivata politic si Kuala Lumpur a colaborat impreuna cu Seul pentru a acuza de crima regimul lui Kim Jong-un.

Sursa: AFP

VIDEO PROTVPLUS.RO