Fiica lui Erdogan, mireasa cu parul acoperit de valul islamic la o nunta cu 6000 de invitati. Cine este mirele

Ultima actualizare: 18-05-2016 00:28
Sumeyye Erdogan - Agerpres

Mariajul fiicei mai tinere a presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Sumeyye, cu Selcuk Bayraktar, responsabil al unei companii care fabrica drone, a avut loc sambata la Istanbul in conditii stricte de securitate.

6.000 de invitati au participat la nunta, potrivit presei din Turcia care a difuzat imagini de la eveniment cu Sumeyye, 30 de ani, care avea parul acoperit de valul islamic. La eveniment au luat parte oaspeti importanti din foarte multe tari, printre care Qatar si Pakistan Sumeyye Erdogan si Selcuk Bayraktar s-au logodit in luna martie a acestui an, conform DPA.

Presedintele Erdogan si sotia sa Emine au impreuna doi baieti, Burak, care este cel mai mare si care este rar vazut in public, si Bilal, precum si doua fiice, Esra si Sumeyye. Premierul turc demisionar Ahmet Davutoglu a fost martor pentru fiica presedintelui, in timp ce seful statului major al fortelor armate turce, generalul Hulusi Akar, a fost martor pentru mire.

Chiar daca saptamana trecuta Ahmet Davutoglu si-a anuntat plecarea din fruntea Partidului justitie si dezvoltare (AKP), aflat la putere, si automat din fruntea executivului turc, prezenta sa la nunta fiicei lui Erdogan are rolul de risipi zvonurile privind un conflict cu presedintele Turciei.

Mai multe strazi au fost inchise circulatiei publice si au fost instalate bariere suplimentare in jurul salii unde a avut loc nunta la Kucukcekmece, in zona europeana a Instabulului. Sumeyye Erdogan are o diploma obtinuta la London School of Economics si a lucrat pe o pozitie de consilier pe probleme de politica externa pentru AKP, atunci cand Recep Erdogan era premier. A renuntat in 2014 cand tatal sau a devenit presedintele Turciei. Este vicepresedinta unui grup pro-islamic de aparare a drepturilor femeilor - Asociatia pentru femei si democratie.

Selcuk Bayraktar, care a studiat la Universitatea Tehnica din Istanbul, are un doctorat obtinut la Georgia Institute of Technology din SUA. Este responsabil pe probleme de tehnologie la afacerea familiei sale, Baykar Makina, care se ocupa de fabricarea dronelor si care participa la dezvoltarea a numeroase sisteme de aparare pentru industria nationala turca de aparare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO