Farsa prin care un om al străzii a păcălit milioane de oameni. Pedeapsa primită

Ultima actualizare: 13-04-2019 18:28
Johnny Bobbitt Jr
Agerpres

Un om al străzii din Philadelphia care a pus la cale un plan diabolic prin care a înșelat mii americani împreună cu alte două persoane a fost găsit vinovat de un tribunal din New Jersey, relatează CNN.

Johnny Bobbitt Jr, om al străzii, a primit o pedeapsă de 5 ani în care va fi supravegheat în stare de libertate, regim special, fără a fi încarcerat, potrivit CNN. A fost găsit vinovat de conspirație pentru a comite furt,  doar unul dintre capetele de acuzare.

Johnny Bobbitt Jr a pus la cale împreună cu un cuplu, Kate McClure și Mark D'Amico, o adevărată farsă care a devenit virală și care a păcălit nu doar mii de americani care le-au donat online bani, ci și presa internațională care a propagat știrea în întreaga lume.

Farsa care a adunat 400.000 de dolari

În 2017, Kate McClure și Mark D’Amico au pornit o campanie online pentru a-l ajuta pe veteranul Johnny Bobbitt, în urma căreia au strâns peste 400.000 de dolari.

Potrivit anchetatorilor, întreaga strategie ar fi fost pusă la punct timp de o lună, înainte să fie lansată. Astfel, Kate McClure a anunțat că un om al străzii și-a folosit ultimii 20 de dolari ca să o ajute, când i s-a stricat mașina în noiembrie 2017, astfel că își dorește să-l ajute. Mesajul a fost însoțit de o fotografie în care aceasta apare alături de bărbat, un fost veteran și dependent de droguri.

Impresionați de poveste, 14.000 de oameni au donat pentru bărbat și s-au strâns 400.000 de dolari pentru presupusul om al străzii. Oamenii legii au descoperit, însă, că fotografia ar fi fost făcută după ce Kate McClure și Mark D’Amico l-au văzut pe Johnny Bobbitt sub în pod, când se aflau la un cazino din apropiere.

Relația celor trei a ajuns într-un impas în 2018 când Bobbitt a făcut plângere împotriva cuplului, susținând că i-au folosit banii ca să ducă o viață extravagantă. Ei i-au cumpărat acestuia o camionetă, dar după aceea i-ar fi zis să o mute din fața casei lor. „Orice dolar pe care punea mâna se ducea pe droguri”, a spus D’Amico în luna august.

Când au văzut că donațiile au depășit pragul stabilit de ei, cel de 10.000 de dolari, cei doi au început să folosească banii, cumpărându-și o mașină, plecând în vacanțe scumpe și pariind la cazino. Potrivit anchetatorilor, din întreaga sumă Bobbitt a primit în jur de 75.000 de dolari.

Oamenii legii au mai descoperit și mii de mesaje în care cuplul discuta despre situația financiară și cum plănuiau să obțină mai mulți bani de pe urma acestei povești.

McClure și Bobbitt au pledat vinovați la acuzațiile de fraudă. Femeia riscă 20 de ani de închisoare, așteptând sentința în luna iunie. Nici Bobbitt nu a scăpat definitiv de închisoare, riscă 10 ani pentru un alt cap de acuzare  - conspirație la spălare de bani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!