Expert rus, despre pandemia de COVID-19: Încă ne confruntăm cu primul val, al doilea vine în toamnă

Ultima actualizare: 17-08-2020 23:19
coronavirus
Getty

Un expert rus susține că Europa se confruntă în continuare cu etapa inițială a pandemiei de COVID-19, iar creșterea actuală a infecțiilor nu este un semn al „celui de-al doilea val”, după cum se speculează în spațiul public.

În mod îngrijorător, Nikolai Malyshev, specialistul principal în boli infecțioase din Ministerul Sănătății din Moscova, consideră că va exista un nou focar, care va veni toamna, pe măsură ce temperaturile se vor răci, potrivit Russia Today.

„Creșterea infecțiilor respiratorii, după cum știm și noi, apare anual la sfârșitul toamnei și începutul iernii. Treptat, gripa începe deja să apară, astfel că acea creștere a bolilor respiratorii va fi puțin mai devreme. Coronavirusul este și o boală respiratorie și cred că, odată cu creșterea infecțiilor respiratorii, va exista o anumită creștere a cazurilor de COVID-19", spune Malyshev.

Câteva țări din vestul și sudul Europei, care au fost lovite puternic de focare majore ale noului coronavirus în primăvară, au cunoscut o nouă creștere dramatică la începutul lunii iulie, la scurt timp după deschiderea granițelor. Astfel, situația s-a agravat în Spania, Germania și Franța.

Cu toate acestea, Malyshev insistă că încă ne aflăm prima etapă a pandemiei.

"Sunt încă înclinat să cred că OMS în acest caz este corectă, că aceasta este o continuare a primului val", a conchis expertul rus.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO