Experiment social. Cum reactioneaza americanii rugati sa sustina un atac nuclear preventiv al SUA contra Rusiei. VIDEO

Ultima actualizare: 14-06-2015 06:49
experiment - youtube

Bloggerul si activistul american Mark Dice a realizat un experiment social cu concluzii "ingrijoratoare" plecand de la criza relatiilor dintre Statele Unite si Rusia.

Bloggerul american, un critic al lui Barack Obama, a realizat un experiment social in cadrul caruia a incercat sa stranga de la americani semnaturi in sprijinul unei asa-zise initiative a presedintelui american cu privire la un atac nuclear preventiv impotriva Rusiei.

Mai exact Dice a abordat diversi cetateni americani pe strazile din San Diego, propunandu-le sa semneze o petitie in favoarea "unui atac nuclear preventiv asupra Rusiei pentru a mentine dominatia mondiala a SUA".

Dice a motivat pe strazi petitia initiata prin faptul ca "trebuie sa-i facem sa inteleaga ca noi suntem principala si singura superputere mondiala".

Rezultatele experimentului au fost calificate drept "alarmante" chiar de autor. Unii dintre cei carora li s-a adresat nici nu puneau intrebari pentru a se lamuri; semnau pur si simplu sustinand un atac nuclear. In imagini apar si americani care au refuzat sa semneze falsa petitie.

Filmuletul a adunat peste 200.000 de vizualizari pe YouTube si a provocat reactii puternice, dar si multe comentarii nu doar printre rusi, ci si printre americani.

Unul dintre utilizatori i-a numit pe americanii care au semnat aceasta petitie "zombi" iar un altul se intreaba: "Sunt socat. De ce vor amercanii sa-i ucida pe rusi intr-un atac nuclear?" Un altul a avertizat: "Nu exista castigatori intr-un razboi nuclear. Dumnezeu sa ne ajute!"

Ba mai mult un american pare sa-i linisteasca pe rusii alarmati de ceea ce vad in filmulet: "Pentru rusii care urmareasc asta, stati linistiti cei care semneaza pur si simplu nu gandesc!"

Imaginile au fost preluate in ultimile zile si de presa din Rusia, inclusiv de postul apropiat Kremlinului - Russia Today. "Filmuletul meu - Bombardam nuclear Rusia pentru Obama - a creat tulburare pe internet in jurul lumii. Am primit emailuri de la ziare si posturi TV rusesti in care mi se cereau explicatii si se aratau ingrijorati de faptul ca atat de multi americani sprijineau orbeste "planul lui Obama" de a ataca nuclear Rusia", a scris Mark Dice pe pagina sa de Facebook. Mark Dice este cunoscut in Statele Unite gratie unor carti in care abordeaza diverse teorii ale conspiratiei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO