Omicron: Țările de Jos intră în carantină strictă. Restricții severe și în Germania, Marea Britanie și Franța

Ultima actualizare: 19-12-2021 11:47

Restricțiile se înăspresc în Europa în fața noului val de Covid, alimentat de infectările cu tulpina Omicron.

Olanda intră de duminică în carantină strictă, până la mijlocul lunii ianuarie. Iar în Marea Britanie, numărul cazurilor de Omicron depistate s-a triplat în 24 de ore, până la 10.000.

Ca urmare, după Franţa, şi Germania impune restricții de călătorie pentru cei care vin din regat. Iar Primăria Parisului a anulat focul de artificii de Revelion, organizat an de an pe Champs Elysee.

Două regiuni din România sunt singurele "zone verzi" pe o hartă a Europei "înroșită" de infectările cu Covid. Regatul Unit este cea mai afectată țară, cu aproape 10.000 de cazuri noi de Omicron depistate în 24 de ore. În total, socotind si infectarile cu tulpina Delta, bilanțul zilnic a depasit ieri, pentru a doua zi consecutiv, 90.000 de cazuri.

Primarul Londrei a declarat stare de "incident major" în capitala britanică, pe fondul creşterii accelerate a îmbolnăvirilor.

Sadiq Khan, primarul Londrei: „Suntem foarte îngrijorați de creșterea uriaşă a infectărilor cu varianta Omicron. Numărul de pacienţi din spitale a început din nou să crească, dar creşte totodată şi lipsa personalului medical”.

Nu toți au înțeles gravitatea situației. În centrul Londrei au avut loc ciocniri între poliție și protestatarii anti-vaccin.

Aproape 5.000 de persoane au participat la aşa-numitul "marş al libertăţii", exprimându-şi nemulţumirile faţă de restricţiile sanitare.

Germania a anunţat că din această noapte toţi britanicii - vaccinaţi sau nu - vor sta în carantină două săptămâni daca vin la ei in tara. Inclusiv dacă au un test COVID negativ.

Din acest weekend, şi Franța a impus restricții stricte de călătorie pentru cei care vin din Marea Britanie, in speranta ca va fi limitat valul de infecții cu Omicron.

Iar Olanda a intrat de duminică într-un lockdown strict.

Mark Rutte, premierul olandez: „Acest lucru este inevitabil din cauza celui de-al cincilea val şi în contextul în care Omicron se răspândeşte chiar mai repede decât ne-am temut. Trebuie să intervenim acum, ca măsură de precauţie”.

Toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, spaţiile culturale şi sportive, şcolile şi saloanele de coafura vor fi închise până la jumatata ianuarie, cel puţin. La fel şi şcolile, începând de mâine, până pe 9 ianuarie. De Crăciun şi Revelion, olandezii au voie să primească cel mult patru invitaţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO