Elon Musk are ”o presimțire foarte rea”. ”Netoţii se îmbogăţesc uşor de prea mult timp. Trebuie să aibă loc unele falimente”
Elon Musk, directorul general al Tesla, are ”o presimţire foarte rea” cu privire la situaţia economică şi vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă ale companiei de automobile, relatează Reuters.
Anunţul a venit la două zile după ce cel mai bogat om din lume le-a spus angajaţilor să nu mai lucreze de acasă şi să se întoarcă la birou sau să părăsească compania, potrivit News.
Tesla avea aproximativ 100.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021, potrivit declaraţiei sale anuale la Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA.
Într-un e-mail trimis directorilor executivi, joi, intitulat ”Întrerupeţi angajările la nivel mondial”, Musk a scris că are ”o presimţire foarte rea” în privinţa economiei.
Tesla a majorat preţurile vehiculelor produse în acest an din cauza presiunii inflaţioniste semnificative asupra materiilor prime şi a logisticii în contextul războiului din Ucraina.
De asemenea, Tesla a încetat să mai primească comenzi pe site-ul său pentru modelul Cybertruck, un vehicul foarte aşteptat în afara Statelor Unite, respectiv în Canada şi Mexic.
Marţi, miliardarul american a transmis angajaţilor săi să se întoarcă la birou sau să părăsească compania, o cerere care a fost deja respinsă în Germania, unde compania a deschis o nouă fabrică.
”Toţi angajaţii de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână”, a scris Musk în acel e-mail.
”Dacă nu veniţi, vom presupune că aţi demisionat”, a continuat el.
”Recesiunile servesc unei funcții vitale de curățare economică”
Joi, Musk a început o discuţie pe Twitter cu miliardarul australian în domeniul tehnologic şi co-fondatorul Atlassian, Scott Farquhar, care a ridiculizat directiva într-o serie de tweet-uri, catalogând-o ca fiind caracteristică anilor ”’50”. Totodată, Farquhar i-a încurajat pe angajaţii Tesla să caute poziţiile de lucru la distanţă din cadrul companiei sale.
Drept răspuns, Musk a scris pe Twitter că ”recesiunile servesc unei funcţii vitale de curăţare economică”.
La sfârşitul lunii mai, întrebat de un utilizator de Twitter dacă economia se apropie de recesiune, Musk a răspuns: ”Da, dar este de fapt un lucru bun. Netoţii se îmbogăţesc uşor de prea mult timp. Trebuie să aibă loc unele falimente”.