Un comandant care apără oțelăria Azovstal cere ajutorul lui Elon Musk: „Lumea vorbeşte că vii de pe altă planetă”

Ultima actualizare: 12-05-2022 09:37
elon musk, civili, ucraina
Colaj foto: Getty

Un comandant ucrainean din Mariupol a apelat direct la Elon Musk, cerându-i celui mai bogat om din lume să intervină în favoarea celor prinși în capcana forțelor ruse care controlează orașul portuar.

Serghei Volina, comandantul Brigăzii 36 Marine, blocat în oţelăria Azvostal din Mariupol a făcut miercuri un apel direct la Elon Musk să îi ajute să părăsească în siguranţă oraşul, care este asediat de forţele ruse de săptămâni întregi, şi să ajungă într-o ”ţară intermediară”, relatează AFP, citată de News.ro.

Comandantul Brigăzii 36 Marine a declarat că şi-a creat un cont de Twitter cu scopul unic de a-l contacta pe Musk.

Lumea vorbeşte că vii de pe altă planetă să îi înveţi pe oameni să creadă în imposibil”, a scris Volina pe Twitter.

Planetele noastre sunt una lângă cealaltă, deoarece eu locuiesc acolo unde este aproape imposibil să supravieţuieşti. Ajută-ne să plecăm din Azovstal într-o ţară intermediară. Dacă nu tu, atunci cine o poate face?”, a adăugat el.

Comandantul a cerut ”fiecărei persoane de pe planeta Pământ” să se asigure că Musk i-a văzut postarea.

La începutul acestei săptămâni, Kievul anunţat că peste 1.000 de militari dintre trupele sale, mulţi dintre ei răniţi, au rămas în oţelăria Azovstal, adăpostindu-se în labirintul de buncăre şi tuneluri din epoca sovietică de soldaţii ruşi care în prezent controlează Mariupol.

Femeile, copiii şi bătrânii ar fi fost evacuaţi în cadrul unei misiuni umanitare coordonate de Naţiunile Unite şi Crucea Roşie.

Musk nu a răspuns solicitării comandantului ucrainean până în prezent.

Miliardarul, care are peste 92 de milioane de urmăritori pe Twitter, a folosit anterior platforma pentru a-l provoca pe preşedintele rus Vladimir Putin la ”un duel” cu privire la situaţia din Ucraina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO