După Moldova, și Ungaria ar urma să aibă o femeie președinte. Cine este Katalin Novak

Ultima actualizare: 23-12-2021 10:39
După Moldova, și Ungaria ar urma să aibă o femeie președinte. Cine este Katalin Novak
Facebook/ Novak Katalin

Ungaria ar putea să aibă o femeie președinte din 2023, după ce Katalin Novak a acceptat nominalizarea Fidesz în acest sens. Ar fi al doilea stat vecin cu România, după Republica Moldova, care va avea o femeie în funcția de președinte.

 

Katalin Novák, care a fost propusă de Fidesz să candideze pentru funcţia de preşedinte al Ungariei, a anunţat că va demisiona pe 31 decembrie din funcţia de ministru responsabil pentru familii, astfel încât să se concentreze în totalitate asupra sarcinii aflate în faţa sa, scrie Hirado.

Premierul ungar Viktor Orbán a anunţat marţi că partidul Fidesz o nominalizează pe Katalin Novák pentru funcţia de preşedinte al Ungariei. Katalin Novák a acceptat propunerea.

Al doilea mandat prezidenţial al actualului şef de stat János Áder se va încheia la data de 10 mai 2022. Potrivit constituţiei maghiare, acesta nu mai poate fi reales.

 

Are 41 de ani și este mama a trei copii

 

Katalin Novak, în vârstă de 41 de ani şi mamă a trei copii, a fost vicepreşedinte al Fidesz, până la congresul partidului de luna trecută.

Are studii economice, de drept şi administraţie publică, în Ungaria şi Franţa, a trăit în SUA, Franţa şi Germania şi vorbeşte engleza, franceza, germana şi spaniola.

Janos Ader, politician de carieră, a reprezentat un sprijin solid pentru Orban, cu mici excepţii ocazionale legate de unele din reformele controversate introduse de guvernul condus de acesta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO