Donald Trump trimite armata la granița cu Mexic. ”Ne vom apăra”

03-04-2018 22:24

Donald Trump spune că va trimite armata să protejeze granița cu Mexicul, până la ridicarea zidului "minunat și masiv" pe care l-a promis.

Președintele i-a acuzat pe democrați că au permis "granițe deschise, droguri și criminalitate". Și a avertizat Mexicul că dacă nu oprește "caravanele" de migranți, atunci el ar putea decide renunțarea la acordul de liber schimb încheiat de Statele Unite cu Mexicul și Canada.

Donald Trump s-a întâlnit la un dineu cu liderii țărilor baltice. Le-a dat acestora asigurări că Statele Unite vor fi în continuare un aliat de nădejde şi nu a ratat ocazia să le ceară membrilor NATO sporirea cheltuielilor militare.

"Am un mare respect pentru baltici, un mare respect pentru prietenii mei”, a spus Trump.

Dar a acuzat Mexicul că nu face nimic pentru a opri ceea ce numeşte, mai nou, "caravanele de imigranţi", inclusiv din America Latină.

"Vom rezolva lucrurile pe cale militară până când vom ridica un zid și vom asigura o securitate corespunzătoare. Ne vom apăra granița cu armata."

Trump spune că a discutat în acest sens cu secretarul apărării. Şi se declara nemulţumit pentru că planul său din campania electorală - proiectul unui zid "mare şi frumos" de-a lungul frontierei cu Mexicul - bate pasul pe loc. Chiar a sugerat folosirea bugetului Pentagonului pentru ridicarea zidului, argumentând că este o prioritate pentru securitatea naţională.

În plus, i-a acuzat pe democraţi că au permis "granite deschise, droguri şi criminalitate".

"E ca și când n-am avea graniță din cauza schimbărilor făcute de Obama. Este sistemul "îi prinzi și îi eliberezi". Prinzi imigranții, îi înregistrezi, dar ei intră în țara noastră. Nu putem să-i expulzăm. Și, în multe, multe cazuri, nu ar trebui să se afle aici."

Pe de altă parte, le-a spus jurnaliştilor că Acordul de liber schimb în America de Nord ar putea fi pus sub semnul întrebării dacă Mexicul nu opreşte fluxul de migranţi care ajung în Statele Unite.

"Trebuie să rezolvăm lucrurile cu Mexicul și ei trebuie să facă ce au de făcut. Altfel, nu am de gând să mențin acordul NAFTA. NAFTA e fantastic pentru Mexic, dar e rău pentru noi. Multe din fabricile noastre auto s-au mutat în Mexic. Construim milioane de mașini în Mexic."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO