Doliu naţional sâmbătă în Italia, după prăbuşirea podului de lângă Genova. Localnicii se tem să mai intre în case


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 17 August 2018 07:27
Categorie: Stiri externe

Guvernul italian a declarat zi de doliu naţional sâmbătă pentru cei ucişi în tragedia de la Genova. 38 de morţi indica cel mai recent bilanţ, care continua să sufere modificări pe măsură ce sunt centralizate informaţiile.

Printre zecile de vehicule zdrobite de prăbuşirea viaductului, s-a aflat şi TIR-iş condus de un român de 36 de ani din Gorj. Mama lui povesteşte prin ce-au trecut când au aflat mai întâi că e mort, pentru ca apoi să-l găsească viu, dar în comă de gradul patru.

„A venit la mine fata cu popa şi o asistentă şi mi-au zis că a căzut podul cu Marian. L-au căutat peste tot, nu l-au găsit nici la morgă, până la urma l-au găsit la un spital, e rănit rău.”

Un alt şofer, care se afla sub pod şi a supravieţuit, a fost copleşit de emoţii la vederea a ceea ce a mai rămas din camionul lui.

Pentru a treia noapte la rând, echipe de salvare au continuat să cerceteze ruinele podului Morandi de la Genova. Iar oraşul e în stare de şoc, căci aproape orice genovez ştie că a trecut pe lângă moarte de mii de ori.

Sute de oameni care locuiau în blocurile din apropierea podului au fost evacuaţi, de teamă că ceea ce a mai rămas din el s-ar putea prăbuşi. Joi li s-a permis să intre pe rând în case pentru a-şi recupera lucrurile.

"Doar câte o persoană, pe rând, însoţiţi de pompieri. Putem sta în casă câteva minute. În funcţie de unde e situată clădirea faţă de pod, pompierii te lasă să stai câteva minute în plus sau în minus", spune un localnic.

Deşi podul fusese considerat inovator la momentul construcţiei, tot mai mulţi specialişti considerau că trebuia complet refăcut. Ministerul Transporturilor a cerut concesionarului podului să furnizeze în termen de 15 zile dovezi că şi-a îndeplinit obligaţiile de întreţinere a acestuia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO