Tanar de culoare, cu doctorat, agresat de politisti. O femeie l-a raportat crezand ca a furat masina pe care o conducea

Ultima actualizare: 18-01-2017 07:20
Lawrence Crosby

Un incident rasist a avut loc in Chicago, in octombrie 2015. Lawrence Crosby un tanar de culoare, care pe atunci era inscris la un program de doctorat al Universitatii Northwestern, a fost oprit de politisti in trafic si batut.

Totul a pornit in momentul in care o femeie l-a vazut pe Lawrence urcand intr-o masina marca Chevrolet, cu ceea ce parea a fi un levier in mana, si a sunat imediat la politie, relateaza Daily Mail.

Imediat, un echipaj i-a luat urma in trafic, l-a prins si l-a obligat sa coboare din masina cu mainile deasupra capului. Cu toate ca tanarul, pe atunci in varsta de 25 de ani, s-a conformat, tot a fost trantit la pamant, batut si legat la maini cu catuse pana ce s-au facut verificarile in ceea ce priveste posesorul masinii.

Saptamana trecuta autoritatile au dat publicitati imaginile din timpul interventiei, surprinse de camera de pe bordul masinii de politie. Lawrence este hotarat sa dea in judecata departamentul de politie din Chicago pentru umilintele la care l-au supus.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO