Disperarea tinerilor din Rusia atinge cote maxime. Un rus și-a rupt piciorul intenționat pentru a scăpa de recrutare | Video

rus picior
Daily Star

Un tânăr rus care încerca să evite serviciul militar în Rusia i-a cerut prietenului său să-i rupă piciorul pentru a nu participa la procesul de recrutare, scrie DailyStar.

Așa-numita „mobilizare parțială” face parte din planul Rusiei de a-și spori forța de invazie pentru a lupta împotriva Ucrainei, iar bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 le-a fost interzis să părăsească regiunile.

Convocarea militară a provocat proteste ample în țară și panică în rândul tinerilor care au luat măsuri din ce în ce mai radicale pentru a evita serviciul militar.

Unii au încercat să părăsească țara și să treacă granița către țări din apropiere precum Georgia, Kazahstan și Mongolia, provocând cozi lungi de kilometri.

Într-un videoclip, un rus disperat arată până unde se poate ajunge pentru a evita să fie chemat în armată.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Se așează la capătul scărilor și își pune picioarele pe trepte. Iar câteva secunde mai târziu, prietenul lui vine sare și îi rupe piciorul.

Video poate fi urmărit AICI.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 217. Liderii separatişti din Lugansk şi Herson cer anexarea unor teritorii ucrainene la Rusia

zelenski
Zelenski, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU: Rusia încalcă deja regulile lumii. Vă îndemn să acţionaţi acum

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, la ONU, că referendumurile false ale Rusiei din patru regiuni din estul Ucrainei au fost „o încercare de a fura teritoriul unui alt stat".

 

Jens Stoltenberg
Stoltenberg: Referendumurile false din Ucraina nu au nicio legitimitate şi încalcă flagrant dreptul internaţional

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat referendumurile organizate de Rusia în Ucraina şi a afirmat că nu au nicio legitimitate. ”Reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a transmis oficialul NATO.

ucraina referendum
Referendumurile Rusiei din Ucraina s-au încheiat: S-a cerut alipirea regiunilor, potrivit celor care au numărat voturile

Referendumurile organizate de Rusia în regiunile ucrainene ocupate s-au încheiat marți, iar rezultatele nu sunt o surpriză pentru nimeni.

Ursula Von der Leyen
Scurgeri de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2. Von der Leyen apreciază că a fost vorba despre sabotaj

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbeşte despre sabotaj în legătură cu scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2.

soldat rus capturat dupa 3 zile
Un rus trimis pe front săptămâna trecută, fără nicio pregătire militară, a fost capturat după doar trei zile de ucraineni

În timp ce militarii ucraineni eliberează noi localități pe frontul de est, iar armata rusă e în degringoladă, așa-zisa mobilizare parțială a rezerviștilor ruși se desfășoară dezastruos.  

nord stream
Sabotaj la gazoductele Nord Stream. Scurgerile de gaze sunt atât de mari, încât se văd din satelit

Statele nordice și Germania investighează scurgerile majore de gaz prin conductele rusești Nord Stream, din Marea Baltică. Suedia și Danemarca susțin că incidentele sunt act de sabotaj.

gazoduct nord stream
Explozii la gazoductele Nord Stream. Ucraina acuză un ”atac terorist” al Moscovei. Cum ar putea fi afectată Europa

Ucraina denunță un ”act terorist” al Moscovei, în timp ce oficialii atestă deja un act de sabotaj, după exploziile care au făcut nefuncționale gazoductele Nord Stream din Marea Baltică.

voturi referendum
Cum se numără voturile la alegerile din auto-proclamata Republică Donețk. Imagini virale pe rețelele sociale | Video

Referendumurile de alipire la Rusia din sudul și estul Ucrainei s-au încheiat marți, după patru zile de vot în care unii locuitori au fost forțați cu arma să voteze în favoarea anexării teritoriilor la Federația Rusă.

Lugansk
Liderii separatişti din Lugansk şi Herson îi cer lui Putin anexarea acestor teritorii ale Ucrainei la Rusia

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Lugansk şi Herson îi cer preşedintelui rus Vladimir Putin anexarea acestor teritorii ucrainene la Rusia.  

Citește și...
Militar american: Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei
Militar american: Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei

Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a apreciat joi un oficial militar american, relatează AFP.

 

Corupție în Ucraina. Ministrul Agriculturii demisionează din cauza unei afaceri cu terenuri în valoare de 7 milioane de euro
Corupție în Ucraina. Ministrul Agriculturii demisionează din cauza unei afaceri cu terenuri în valoare de 7 milioane de euro

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mîkola Solski, suspectat de corupție, şi-a prezentat demisia, potrivit unei scrisori publicate joi de către preşedintele Parlamentului, relatează AFP, potrivit News.ro.

Șeful NATO:
Șeful NATO: "Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei

"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează AFP.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.