Directorul de campanie al lui Donald Trump a fost arestat. Ce i-ar fi facut unei jurnaliste pe 8 martie


Ultimul update: Vineri 01 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 29 Martie 2016 20:15
Categorie: Stiri externe
Corey Lewandowski

Corey Lewandowski, directorul de campanie al candidatului republican la presedintia SUA Donald Trump, a fost arestat marti in Florida si acuzat de agresiune impotriva unei jurnaliste.

Corey Lewandowski, 42 de ani, “a fost arestat in aceasta dimineata si eliberat dupa ce a primit o citatie”, a declarat Adam Brown, purtatorul de cuvant al politiei din Jupiter.

Intr-un document al politiei, anchetatorul responsabil cu acest incident a declarat ca exista suficiente fapte pentru inculparea lui Lewandowski, acuzat ca ar fi “atins-o in mod intentionat pe Michelle Fields (...) impotriva vointei ei”.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a sustinut nevinovatia lui Corey Lewandowski.

“Lewandowski a primit o citatie si i s-a dat o data la care sa se prezinte in instanta. El nu a fost arestat. Lewandowski este absolut nevinovat in aceasta chestiune. El va pleda nevinovat si este nerabdator sa se apere in instanta. Este absolut sigur ca va fi gasit nevinovat”, a afirmat anturajul lui Donald Trump intr-un comunicat oficial.

Altercatia a avut loc la sfarsitul unei conferinte de presa a lui Donald Trump la Jupiter, in clubul sau de golf. Michelle Fields, pe atunci reporter pentru site-ul conservator Breitbart, l-a urmat pe Donald Trump pentru a-i pune o intrebare. Candidatul se indrepta spre iesire atunci cand Fields a fost trasa violent de antebrat de Corey Lewandowski, o scena la care a asistat un reporter de la Washington Post.

Michelle Fields, care a demisionat apoi de la Breitbart, a fost fotografiata cu contuzii pe antebratul stang ca dovada, insa apropiatul lui Donald Trump a negat ferm orice altercatie. Politia din Jupiter a publicat de asemenea imagini video care par sa confirme versiunea jurnalistei.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO