Dieta reginei Elisabeta care a ajutat-o să trăiască până la 96 de ani. Ce alimente nu lipseau din mesele suveranei
Longevitatea reginei Elisabeta a II-a are la bază stilul de viață sănătos pe care suverana l-a dus.
Regina Elisabeta a II-a s-a bucurat de o dietă sănătoasă. Consuma fructe și legume de sezon, produse organice de pe domeniul regal și bea ceai în fiecare zi.
O echipă de bucătari de la Palatul Buckingham și de la Castelul Windsor îi pregătea mesele și banchete, meniurile personalizate fiind aprobate de regină cu câteva zile înainte. Potrivit fostului bucătar regal Darren McGrady, regina își alegea meniul pe fiecare săptămână. Preparatele erau scrise într-o carte de rețete din piele roșie, scrisă în limba franceză, pe care regina o consulta și o aproba în fiecare săptămână.
„Bucătarii alegeau meniurile, iar ea punea o linie pe cele pe care nu le dorea. Uneori, ea punea o linie pe toate și punea ceva diferit - de exemplu, dacă lua cina cu Prințul Andrew, preferatul lui era Crème Brulee cu portocale Sandringham", a spus Darren, conform Mirror.
Mic dejun
Se pare că reginei îi plăcea întotdeauna să își înceapă ziua cu o ceașcă de ceai Earl Grey, servit fără lapte sau zahăr, alături de un biscuit sau doi. În fiecare dimineață regina își bea ceaiul alături de cățelușii ei Corgi.
Apoi servea micul dejun principal, compus din cereale, iaurt, pâine prăjită și marmeladă, în sala de mese principală de la Palatul Buckingham. Se pare că ouăle amestecate cu somon afumat erau, de asemenea, preferatele sale.
De asemenea, regina „avea o slăbiciune pentru hering încă din anii războiului", când ea și prințesa Margaret se aflau la Castelul Windsor - potrivit servitorului regal Charles Oliver.
„Hering-ul, într-o serie de variante necomplicate, a rămas de atunci un favorit al reginei - pentru micul dejun, ca mâncare sărată sau ca cină târzie. Regina este, de asemenea, pasionată de eglefinul afumat ca fel de mâncare la micul dejun", a declarat acesta în cartea Dinner at Buckingham Palace.
Prânz
Monarhul se bucura adesea de o farfurie simplă de pește și legume pentru masa de prânz. O masă tipică ar fi fost un pește Limbă-de-mare pe pat de spanac, a povestit Darren.
Ea evita adesea carbohidrații precum pastele și cartofii atunci când lua masa singură.
Regina servea adesea un cocktail cu gin și Dubonnet înainte de a lua masa de prânz, relatează britishheritage.com.
Ceaiul de după-amiază
La ceaiul de la ora 05:00 pm regina servea Earl Grey, sandvișuri și scone – un desert tradițional britanic.
Darren a dezvăluit că îi plăcea mult sandvișul cu castravete și că ouăle și somonul afumat erau, de asemenea, preferatele ei.
De asemenea, prăjitura cu biscuiți de ciocolată și prăjitura cu ghimbir făceau mereu parte din meniul ceaiului de după-amiază al monarhului.
Cina
Carnea, peștele și legumele erau alimente de bază la cină pentru regină, a dezvăluit Darren.
„Îi plăcea să folosească ingrediente de pe domeniu, așa că, dacă aveam somon de la Balmoral din râul Dee, îl mânca, era unul dintre preferatele ei. Am folosit un repertoriu de feluri de mâncare, în principal mâncare britanică și franceză. Am gătit multă mâncare tradițională franceză, cum ar fi halibut pe pat de spanac cu sos Mornay", a sus Darren.
„Ca fel principal, reginei îi plăcea vânatul, lucruri precum friptura gaelică (de porc), friptura de fileu cu sos de ciuperci cu whisky, mai ales dacă o făceam cu carne de vânat", a declarat Darren pentru revista Hello!.
„Ca prim fel de mâncare, îi plăcea pateul Gleneagles, care constă în somon afumat, păstrăv și macrou", spune el.
Fostul suveran era, de asemenea, un împătimit al ciocolatei. Printre alte preferatele sale se numărau căpșunile de la Balmoral și piersicile albe cultivate la Castelul Windsor, potrivit The Independent.
Sursa: Mirror
Etichete: dieta, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii, alimentatie,
Dată publicare:
10-09-2023 17:50