Descoperire unica despre dinozauri. Fotografiile pe care nu le-ai mai vazut pana acum. GALERIE FOTO

Dată publicare: 15-09-2011 10:17
Dată actualizare: 01-05-2012 15:07


Dinozaur - 2

Acest schelet a fost descoperit de paleontologii polonezi in Mongolia si este unic in lume. Afla din text ce il face atat de special!

Una este sa descoperi un schelet perfect conservat de dinozaur, alta sa realizezi ca acesta a fost ingropat in propria urma de picior.

Protoceratops-ul in varsta de 80 de milioane de ani a fost descoperit in Mongolia, in anul 1965, de catre o echipa poloneza de paleontologi.

In mod uimitor, scheteul, impreuna cu roca in care s-a conservat, a fost expus timp de 50 de ani intr-un muzeu din Polonia. Insa pana acum nimeni nu a observat existenta amprentei de picior.

Grzegorz Niedzwiedzki si Tomasz Singer sunt cei care au facut descoperirea, in timp ce pregateau scheletul pentru a fi expus la Academia Poloneza de Stiinte din Varsovia.

Doctorul Phil Manning a explicat pentru Daily Mail de ce este atat de importanta aceasta descoperire si de ce paleontologii, care de obicei ignora roca din jurul scheletelor, ar trebui sa fie mai atenti.

"Aceasta este ultima amprenta de picior si este foarte folositoare pentru ca ne da indicii despre geometria carnii animalului, in acelasi mod in care, daca ai presa o mana de schelet uman pe pamant, ai putea primi indicii despre cat de groase sunt degetele", a explicat acesta.

Protoceratops a fost ierbivor si avea aproximativ marimea unei oi. Expertii cred ca traia in turme, in Cretacic.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO