De Ziua Recunostintei, Donald Trump a facut un apel la "unitate". Hillary, incurajata sa conteste rezultatul alegerilor

24-11-2016 22:54


donald trump

De Ziua Recunostintei, Donald Trump a facut un apel la "unitate" catre toti americanii, dupa ce a vorbit despre "o campanie indelungata, care ne-a lasat pe toti cu vanatai".

Mesajul vine in contextul in care avansul lui Hillary Clinton se apropie de doua milioane de voturi.

Tot mai multe voci ii cer candidatei democrate sa conteste rezultatul alegerilor si sa ceara renumararea voturilor, in cateva state-cheie.

Nu toata lumea este de aceeasi parere. Numaratoarea voturilor, care este inca in plina desfasurare in Statele Unite, ii da un avans de aproape doua milioane de voturi lui Hillary Clinton. Trei sunt statele unde votul ar putea fi contestat, cred expertii.

In Wisconsin, unde au votat 3 milioane de alegatori, Donald Trump a castigat la 26 de mii de sufragii diferenta. In Pennsylvania, din 6 milioane de voturi exprimate, Trump a avut cu 60 de mii mai multe decat rivala lui. Iar in Michigan, rezultatul este si acum prea strans pentru a se putea declara un castigator. Numerosi activisti reclama ceea ce ei denumesc o anomalie.

In circumscriptiile unde s-a votat electronic, Hillary a primit cu 7% mai putine voturi decat acolo unde s-a votat pe buletin de hartie. Suficient cat sa incline rezultatul votului catre Donald Trump, spun activistii, care au avertizat ca alegerile ar putea fi influentate prin atacuri informatice orchestrate de hackeri rusi.

Singurul scenariu plauzibil care ar putea schimba rezultatul alegerilor ar fi ca, la adunarea din 19 decembrie a Colegiului Electoral, o parte dintre electorii din statele castigate de Donald Trump sa voteze cu Hillary Clinton. 6 dintre ei ar fi semnat un pact in acest sens. Ar mai fi nevoie de 31 pentru a intoarce rezultatul in favoarea lui Hillary.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO