Cum îl tentează gardienii pe Navalnîi să renunțe la greva foamei: Prăjesc pui lângă el și îi pun dulciuri în buzunare

Dată publicare: 09-04-2021 13:36
Dată actualizare: 09-04-2021 14:25


Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi trece prin momente grele în celula din colonia penitenciară Pokrov în care este încarcerat.

Opozantul rus a intrat într-o grevă a foamei săptămâna trecută în încercarea de a forţa închisoarea în care se află să îi ofere îngrijiri medicale adecvate pentru durerile acute la spate şi picioare.

Se pare însă că gardienii închisorii încearcă să-l tenteze să renunțe la grevă și recurg la tot felul de gesturi în acest sens, relatează Business Insider.

Navalnîi a descris situația într-o postare pe Instagram unde execută o sentință de doi ani și opt luni de închisoare.

„Am știut desigur că autoritățile vor dori în primul rând să discrediteze greva foamei și să o batjocorească. Doar primitivismul abordării este surprinzător”, a scris acesta pe Instagram, precizând că se asigură că merge în bucătărie doar când camerele de înregistrări sunt în funcțiune fiindcă televiziunea de stat rusă a descris intrarea sa în greva foamei ca fiind o prefăcătorie.

Navalnîi a relatat că gardienii îl tachinează și gătesc pui în fața lui, încurajându-l să mănânce cu ei.

Disidentul a afirmat că la început credea că gardienii doar urmează ordinele dar că apoi și-a dat seama că aceștia „pur și si simplu cred în asta cu pioșenie”, povestind că angajații penitenciarului îi bagă dulciuri în buzunare.

Navalnîi slăbește un kilogram pe zi la închisoare

 

Avocata lui Aleksei Navalnîi şi-a vizitat recent clientul şi a tras concluzia ca responsabilii închisorii nu au de gând să ia în serios starea precară a sănătăţii acestuia.

Olga Mihailova a dezvăluit că opozantul cântăreşte acum 80 kg, faţă de 93 kg când a ajuns la Pokrov, în martie, şi 85 la începutul grevei foamei. Navalnîi are o înălțime de 1,89 metri.

Olga Mikhailova, avocata lui Navalnîi: „Aleksei Navalnîi are două hernii de disc, acum în fază acută. Nu i s-a aprobat un RMN şi nu i-a fost arătat raportul medical. Doar i-a fost citit dintr-o foaie presupusul diagnostic. Are dureri de spate şi picioare. Şi îşi pierde sensibilitatea nu doar la picioare, ci şi la mâini. Alaltăieri avea 39 de grade, ieri a avut 38, acum variază între 37 şi 38. Tuşeşte şi este epuizat, dar îşi continuă greva foamei. Doar bea apă”.

Sursa: Business Insider

Tags: navalnîi, rusia,


VIDEO PROTVPLUS.RO