Criza din Ucraina. Ziua Independentei, sarbatorita cu o parada militara. Cinci persoane care pregateau atentate, arestate

24-08-2014 07:38

parada Ucraina

24 august 2014. Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a arestat, la Kiev, cinci persoane, suspectate de pregatirea unor atentate teroriste de Ziua Independentei Ucrainei, relateaza agentia oficiala Ukrinform.

Potrivit SBU, "activitatea teroristilor era finantata si coordonata de persoane de la Moscova, subordonate liderului Partidul Liberal-Democrat rus (LDPR), Vladimir Jirinovski".

Atentatele urmau sa aiba loc in regiunea Kievului, adauga serviciul ucrainean intr-un comunicat.

"In timpul unei perchezitii la apartamentul unuia dintre suspecti, au fost confiscate materiale explozive si arme", afirma SBU.

Adjunctul liderului LDPR, Iaroslav Nilov a calificat aceste afirmatii drept "imaginatie infierbantata a lenesilor din SBU", relateaza agentia RIA Novosti.

Recent, Jirinovski a declarat ca tarile est-europene risca sa fie distruse complet din vina lor, deoarece Rusia nu poate accepta ca avioane si rachete sa fie lansate de pe teritoriile lor impotriva Rusiei.

"Toate chestiunile legate de razboi si pace, in general, si in speciale cele referitoare la Ucraina vor fi rezolvate de o singura persoană, liderul Federatiei Ruse (...) Statele baltice si Polonia sunt condamnate. Vor fi sterse de pe fata pamantului. Nu va ramane nimic", a afirmat presedintele LDPR, considerat un apropiat al Kremlinului.

Ulterior, ambasadorul rus la Riga, Aleksandr Vesniakov, a subliniat ca Vladimir Jirinovski reprezinta un partid de opozitie, iar declaratiile sale nu reflecta pozitia oficiala a Rusiei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO