Cozi infernale în Italia pentru testare anti-Covid. Aglomerație la farmacii și la centrele drive-through. VIDEO

Ultima actualizare: 26-12-2021 10:38
italia teste
Getty

Cozi uriașe s-au format în Ajunul Crăciunului la farmaciile din orașele italiene. Oamenii au mers în număr mare pentru a se testa anti-Covid.

Asta pentru că persoanele nevaccinate şi cele care nu au trecut prin boală trebuie să prezinte un test de COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 24 de ore pentru a călători cu trenul, cu autobuzul sau cu avionul.

Italienii au stat la cozi uriașe, ca să se testeze, conform unor imagini din Milano, publicate de Corriere della Serra.

Totodată, în Perugia, italienii au mers cu mașina la un centru de testare drive-through. Imagini filmate cu drona au surprins aglomerația creată și cozile uriașe.

Autoritățile italiene au înăsprit restricțiile pentru a reduce creșterea infecțiilor COVID-19, inclusiv prin interzicerea tuturor evenimentelor publice în noaptea de Revelion, după ce numărul cazurilor zilnice a atins un nivel maxim din cauza variantei Omicron.

Joi, guvernul italian a decis ca purtarea măştii medicale să devină din nou obligatorie în exterior în toată Italia.

Masca FFP2 a devenit obligatorie pentru cinema, teatru, evenimente sportive sau în transportul public, autobuze, maşini, avioane sau nave.

De semenea, Guvernul a decis să reducă de la 1 februarie 2022 durata certificatului sanitar de la nouă la şase luni precum şi perioada de administrare a dozei de rapel ''booster''.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO