Serviciul Vamal al R. Moldova dezminte faptul că zeci de mașini ar fi încercat să iasă din Transnistria. FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a catalogat ca fiind false imaginile apărute pe rețelele de socializare, conform cărora zeci de mașini ar fi încercat să iasă din regiunea separatistă Transnistria marți.  

Oficialii au spus că la posturile vamale interne de control, aflate sub controlul autorităților Republicii Moldova, nu a fost și nu este înregistrat un flux de mijloace de transport, potrivit Ziarul de Gardă.

„Astăzi, 26 aprilie curent, în posturile vamale interne de control: 2210: Sănătăuca pod (PVIC), 2220: Rezina pod (PVIC), 2230: Molovata (PVIC), 2240: Criuleni 14, 18 (PVIC), 2250: Vadul lui Voda (PVIC), 2260: Gura Bâcului (PVIC), 2270: Hîrbovăț (PVIC), 2280: Hagimus (PVIC) și 2290: Răscăieți (PVIC), nu a fost și nu este înregistrat flux de mijloace de transport,“ au spus reprezentanții Serviciului Vamal.

Aceștia au publicat și câteva fotografii care arată lipsa mașinilor în jurul orei 11:40 și care contrastează cu imaginile publicate de Zona de Securitate.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Conform publicației, care militează pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, zeci de mașini ar fi stat la coadă la ieșirea din regiunea transnistreană marți (26 aprilie), după producerea mai multor explozii în zona separatistă.

Explozii în regiunea separatistă Transnistria

Mai multe explozii s-au înregistrat, luni la Tiraspol, capitala Transnistriei, în apropierea clădirii Ministerului Securităţii Statului. Presa locală a transmis că ar fi fost vorba despre un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime, conform TV8.md.

Alte două explozii au avut loc marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, în regiunea separatistă. Două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer, potrivit Radio Chişinău, Deschide.md şi Reuters.

„Au fost trei atacuri în Transnistria,“ a spus serviciul de presă al preşedintelui regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, pe canalul său de Telegram.

„Au tras cu lansatoare de grenade împotriva clădirii Ministerului Securităţii Statului, au fost două explozii la centrul radioteleviziunii din localitatea Maiak şi au atacat de asemenea o unitate militară în Parcani,“ a adăugat acesta.

Oficialii vorbesc de un  „atac terorist“ și de „amenințare teroristă“

Consiliul de securitate al Transnistriei a raportat marți un al treilea „atac terorist“, acesta fiind comis asupra unei unităţi militare din apropiere de Tiraspol, a relatat agenţia TASS, citată de Reuters şi EFE.

Preşedinta Maia Sandu a convocat marţi după-amiază o reuniune a Consiliului de Securitate al Republicii Moldova.

Sandu a declarat că din informaţiile pe care le deţin autorităţile de la Chişinău, exploziile produse în această săptămână în Transnistria îşi au originea la forţe din interiorul regiunii transnistrene, conform news.ro.

Consiliul de Securitate al regiunii separatiste a anunțat cod roșu de „amenințare teroristă“.

„S-a luat decizia de a introduce un nivel roşu de ameninţare teroristă în ţară. Au fost înregistrate trei atacuri teroriste pe zi: au fost avariate clădirea Ministerului Securităţii de Stat al PMR (Republica Moldovenească Nistreană) din oraşul Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parkany şi turnurile centrului de radio şi televiziune de lângă satul Mayak,“ a spus un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate al Transnistriei.

Ce spun doi experți de la Chișinău

Luna trecută, autoritățile separatiste de la Tiraspol au cerut conducerii Republicii Moldova și comunității internaționale „recunoașterea independenței“ regiunii, potrivit Jurnal.md.

Experţi de la Chişinău consideră că incidentele din regiunea transnistreană sunt acţiuni subversive ale Federaţiei Ruse, de natură să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în Republica Moldova, conform declarațiilor acestora de marți pentru Radio Chişinău.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
O țară NATO a fost invitată să devină „parteneră” a comunității BRICS. Rusia și China, printre statele membre
O țară NATO a fost invitată să devină „parteneră” a comunității BRICS. Rusia și China, printre statele membre

Turciei i-a fost oferit statutul de „țară parteneră” din partea grupului de națiuni BRICS, a anunțat ministrul turc al Comerțului, Omer Bolat.

Iranul vrea să deschidă o clinică pentru „vindecarea” femeilor care refuză hijabul. „Va fi o închisoare”
Iranul vrea să deschidă o clinică pentru „vindecarea” femeilor care refuză hijabul. „Va fi o închisoare”

Iran intenţionează să deschidă o „clinică de tratament” pentru femeile care sfidează legile privind purtarea obligatorie a hijabului, ce impun acestora să îşi acopere capul în public.

 

„Sunt fete, nu soții”. Columbia interzice complet căsătoriile între minori, după o luptă legislativă de 17 ani
„Sunt fete, nu soții”. Columbia interzice complet căsătoriile între minori, după o luptă legislativă de 17 ani

Parlamentarii columbieni au aprobat un proiect de lege pentru eradicarea căsătoriilor între copii, după 17 ani de dezbateri aprinse și opt încercări eșuate de aprobare a legii.

 

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.