Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 21 mai. Peste 5 milioane de cazuri la nivel mondial

Ultima actualizare: 21-05-2020 20:08

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 21 mai. Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un nou semnal de alarmă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri de COVID-19.

 

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 21 mai
 

UPDATE 20:00 Italia a înregistrat 156 de noi decese şi 642 de cazuri confirmate, ambele în scădere
 

Italia a înregistrat 156 noi decese de COVID-19 joi, faţă de 161 în ziua precedentă, a anunţat Agenţia de protecţie civilă, în timp ce bilanţul zilnic de cazuri confirmate a scăzut uşor până la 642, de la 665 miercuri, relatează Reuters.

Numărul total de morţi de la izbucnirea epidemiei pe 21 februarie este acum de 32.486, a anunţat agenţia, al treilea cel mai mare din lume după cele din SUA şi Marea Britanie.

Numărul total de cazuri confirmate este de 228.006, al şaselea cel mai mare din lume, după cele din SUA, Rusia, Spania, Marea Britanie şi Brazilia.

În prezent mai suferă de COVID-19 60.960 de persoane, faţă de 62.752 în ziua anterioară.

Joi se mai aflau la terapie intensivă 640 de persoane, faţă de 676 miercuri, menţinând o tendinţă de scădere de lungă durată.

Dintre persoanele infectate cu COVID-19, 134.560 au fost declarate vindecate, faţă de 132.282 în ziua anterioară.

Agenţia susţine că 2,079 milioane de oameni au fost testaţi pentru depistarea virusului până joi, faţă de 2,038 de milioane miercuri, la o populaţie de circa 60 de milioane de locuitori.

UPDATE 18:00 Bilanţul covid-19 în Marea Britanie creşte cu 338 de morţi la 36.042 de decese şi la 250.908 de contaminări
 

Numărul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 338 la 36.042 în Regatul Unit, iar bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 250.908 de la începutul epidemiei, a anunţat joi Ministerul britanic al Sănătăţii, relatează Reuters.

Potrivit unor statistici mai largi, care includ şi cazuri suspectate de covid-19, bilanţul morţilor a depăşit 43.000 de morţi în Regatul Unit, care ar fi astfel cea mai îndoliatăţară din Europa.

UPDATE 16:00 Oameni de ştiinţă estimează că Africa de Sud ar putea înregistra până la 50.000 de decese legate de COVID-19
 

Africa de Sud ar putea înregistra până la 50.000 de decese provocate de noul coronavirus şi până la trei milioane de infectări până la sfârşitul anului, în condiţiile în care iarna din emisfera sudică determină o rată mai mare de infectare, au estimat joi oameni de ştiinţă şi statisticieni, relatează Reuters.

Ţara a raportat deja cel mai mare număr de infecţii şi decese de pe continent, cu peste 18.000 de cazuri identificate de COVID-19 şi 339 de decese, însă măsurile restrictive impuse la nivel naţional în urmă cu şase săptămâni au încetinit răspândirea virusului.

Cu toate acestea, oameni de ştiinţă şi statisticieni angajaţi de Ministerul Sănătăţii din Africa de Sud pentru a oferi un model al răspândirii bolii au declarat că ţara ar putea înregistra între 35.000 şi 50.000 de decese provocate de coronavirus până în luna noiembrie.

"Nu am trecut de vârful epidemiei", a declarat unul dintre experţi, Harry Moultrie, într-o prezentare televizată.

"Avem, de asemenea, câteva îngrijorări semnificative potrivit cărora, din cauza atenţiei asupra COVID-19, s-ar putea compromite alte domenii, precum lupta împotriva HIV şi a tuberculozei", a mai spus el.

Modelele, care iau în calcul cele mai optimiste şi pesimiste scenarii, prezintă 3 milioane de cazuri posibile de coronavirus până în noiembrie, în timp ce numărul de paturi de spital solicitate ar ajunge la 45.000, de zece ori peste numărul disponibil în prezent de locuri la terapie intensivă.

Unul dintre modele arată că măsurile restrictive au redus rata de infectare cu 60%, şi că, de la începutul lunii mai, când a început relaxarea restricţiilor, procentul a scăzut la 30%.

"Prin instituirea de măsuri restrictive creăm o barieră fizică care împiedică răspândirea virusului", a declarat ministrul sănătăţii, Zweli Mkhize.

"Măsurile au avut o valoare anume. Acum încercăm trecerea la o strategie uşor diferită, o abordare ajustată în funcţie de riscuri", a mai spus el.

UPDATE 10:00 Peste 5 milioane de cazuri pe plan mondial

 

Pandemia declanşată de noul coronavirus a atins un nou prag psihologic joi, în contextul în care numărul total al cazurilor confirmate pe plan mondial a depăşit 5 milioane, după ce rata de infectare a crescut în America Latină, iar situaţia a început să se amelioreze în Europa şi în Statele Unite, informează DPA.

Potrivit datelor colectate de specialiştii de la Johns Hopkins University din Baltimore, numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus pe plan mondial a depăşit joi pragul de 5.001.000.

În Statele Unite au fost raportate cele mai multe cazuri din lume, cu 1.551.000 de persoane infectate, iar pe locul al doilea se află Rusia.

Acuzații dure la adresa Rusiei

 

Unul dintre epicentre este de ceva vreme în Rusia iar premierul rus susţine că vârful valului de contaminări a fost atins.

De două luni, zi de zi, medicul Osman Osmanov tratează bolnavi de Covid, mulţi dintre ei în stare gravă. Doctorul specializat în terapie intensivă, în vârstă de 40 de ani, lucrează la un spital din Moscova, în zona roşie. Capitala rusă este epicentrul pandemiei de Sars.cov.2 - acolo au fost depistate jumătate dintre cele 310.000 cazuri de infectarere înregistrate până acum în Federaţia rusă.

Cu atât de mulţi pacienţii, spitalele din Moscova, inclusiv cele de campanie, sunt la limită. Iar personalul medical - aproape de epuizare.

Rusia este acuzată că raportează un număr mic de decese, în condițiile în care numărul infecțiilor depistate a trecut de 310.000. Şi, oficial, au fost răpuși de Covid aproape 3 mii de ruși.

Totuşi autorităţile au anunţat în trecut că raportează doar decesele cauzate strict de virus, fără alte boli asociate.

Premierul rus, Mihail Mişustin, spune însă că vârful pandemiei a fost atins, ceea ce permite "ridicarea cu precauţie"a măsurilor de izolare.

În Marea Britanie miercuri a fost cea mai călduroasă zi de la începutul acestui an, aşa că mulţi au căutat o soluţie să se răcorească. Şi pentru că le este permis să meargă din nou la plajă, acesta a fost primul loc spre care s-au îndreptat.

Spania prelungește starea de urgență

 

În Spania, în schimb, pentru a cincea oară starea de urgenţă a fost exstinsă cu încă două săptămâni.

Şi plajele din Barcelona sunt deschise, dar cu program limitat.

Deja obligatorie în transportul public, Spania a generalizat portul măştii. Trebuie să poarte măşti adulţii şi copiii mai mari de şase ani - în magazine, dar şi în locuri publice, când nu este posibilă păstrarea distanţei de siguranţa sanitară de 2 metri. Decretul publicat astăzi nu spune, însă, nimic despre sancţiuni aplicate celor care nu se conformează.

E greu însă să porţi mască vara în Spania. La Sevilla sunt deja 35 de grade Celsius.

Spania este una dintre țările cele mai afectate de coronavirus și a avut cele mai stricte măsuri de carantină, copiii fiind ținuți în interior timp de șase săptămâni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!