Coreea de Nord ameninţă că reia înarmarea nucleară. Ultimatumul dat Statelor Unite

Dată publicare: 04-11-2018 10:17
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


lansare rachete Coreea

Phenianul a transmis un mesaj dur Casei Albe, cerând renunţarea la sancţiunile economice.

 

Coreea de Nord a avertizat Washingtonul că are în vedere 'în mod serios' revenirea la strategia sa politică de dezvoltare a arsenalului nuclear dacă sancţiunile economice impuse asupra Phenianului nu sunt ridicate, transmite duminică AFP.

Timp de mai mulţi ani, Coreea de Nord a dus aşa-numita politică 'byungjin' - de dezvoltare simultană a capacităţilor sale nucleare şi a economiei sale. În luna aprilie, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anunţat că ţara sa se va concentra 'pe construcţia economică socialistă'.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe nord-coreean a declarat că Phenianul ar putea reveni la politica 'byungjin' dacă Statele Unite nu îşi schimbă atitudinea în materie de sancţiuni.

''Cuvântul 'byungjin' şi-ar putea reface apariţia şi ar putea fi avută în vedere în mod serios o schimbare de politică'', relevă comunicatul publicat vineri seară de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

În timpul summitului istoric cu preşedintele american Donald Trump, Kim Jong-Un a afirmat că doreşte denuclearizarea ţării sale, dar în ultimele luni s-au înregistrat foarte puţine progrese în această direcţie.

Washingtonul refuză să ridice sancţiunile impuse Coreii de Nord întrucât aceasta nu a procedat la o 'denuclearizare finală şi verificabilă integral'.

În ceea ce-l priveşte, Phenianul a condamnat 'metodele de gangster' ale americanilor, acuzaţi că cer dezarmarea unilaterală a nord-coreenilor fără a face însă concesii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO