Confesiunile cameristei care-l acuza pe Strauss-Khan: Un barbat nebun, dezbracat si cu parul carunt

25-07-2011 08:01

Dominique Strauss-Kahn

Camerista originara din Guineea, care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn ca a agresat-o sexual, a lansat duminica o ofensiva mediatica, pentru a obtine incarcerarea fostului director al FMI, scrie AFP.

Aceasta vrea sa-si apere onoarea, dupa ce credibilitatea sa a fost pusa la indoiala.

Dupa ce a evitat strict presa mai mult de doua luni, victima presupusa a prezentat revistei Newsweek versiunea sa asupra agresiunii pe care sustine ca a suferit-o la New York.

"Din cauza lui, sunt tratata ca prostituata", a declarat femeia, care de la 14 mai se ascunde cu fiica sa de 15 ani intr-un hotel tinut secret.

"Vreau ca el sa mearga la inchisoare. Vreau sa stie ca exista locuri in care nu-si poate folosi puterea, unde nu-si poate folosi banii", a adaugat femeia.

Luni dimineata, marturia sa va fi difuzata si de emisiunea "Good Morning America" de la postul de televiziune ABC. Aceasta aparitie va avea loc exact cu o saptamana inainte de audierea de la 1 august, in cursul careia Strauss-Kahn, inculpat pentru sapte capete de acuzare, intre care agresiune sexuala si tentativa de viol, va aparea din nou in fata unui tribunal din New York.

Justitia americana a decis la 1 iulie sa-l elibereze conditionat pe Strauss-Kahn, dar fara a abandona acuzatiile de infractiuni sexuale impotriva fostului director al Fondului Monetar International, evocand o "marturie eronata" a cameristei.

Informatii potrivit carora aceasta ar fi avut legaturi cu mediul infractional au adus de asemenea prejudicii credibilitatii sale. Ea a discutat, la cateva ore dupa presupusele fapte, cu un traficant detinut, despre interesul de a continua cu acuzatiile impotriva fostului ministru francez, conversatie care a fost inregistrata, potrivit presei.

"Le-am spus anchetatorilor ce mi-a facut acest barbat. Acest lucru nu s-a schimbat niciodata. Stiu ce mi-a facut acest barbat", a declarat ea pentru Newsweek.

"Vreau dreptate. Vreau sa mearga la inchisoare", a declarat ea pentru ABC, potrivit unor fragmente difuzate in avans de postul de televiziune.

"Dumnezeu imi este martor: spun adevarul. Din inima. Dumnezeu o stie. Si (Strauss-Kahn) o stie", a adaugat femeia de 32 de ani.

Ea a recunoscut la ABC ca a comis "erori", dar a dat asigurari ca versiunea sa asupra faptelor nu s-a schimbat niciodata de la 14 mai si agresarea sa intr-un apartament al hotelului Sofitel din New York.

Ea a povestit ca, intrand in camera, a spus: "Buna ziua, serviciul de camera". Un "barbat nebun", dezbracat si cu parul carunt a aparut atunci, a povestit femeia. In timp ce ea isi cerea scuze si voia sa paraseasca apartamentul, Strauss-Kahn i-ar fi spus: "Nu aveti de ce sa va scuzati", a declarat ea pentru Newsweek. Fostul director al FMI ar fi prins-o atunci de piept si ar fi inchis usa camerei.

Femeia prezinta apoi revistei o descriere in termeni duri a ceea ce s-a intamplat, potrivit versiunii sale, in camera luxoasa.

Avocatii lui Strauss-Kahn au reactionat imediat, acuzand ca femeia incearca sa "inflameze opinia publica".

"Acest comportament din partea avocatilor este neprofesionist si incalca regulile fundamentale privind comportamentul profesional al avocatilor", au apreciat intr-un comunicat aparatorii lui Strauss-Kahn, William Taylor si Benjamin Brafman. In opinia lor, "scopul evident al acestui comportament este sa inflameze opinia publica impotriva unui acuzat intr-un caz penal in curs".

Taylor si Brafman i-au acuzat pe avocatii cameristei ca au "orchestrat un numar fara precedent de evenimente mediatice si de intruniri pentru a exercita o presiune asupra serviciilor procurorului".

"Avocatii sai stiu ca solicitarile de bani (din partea cameristei intr-un viitor proces civil) vor suferi o lovitura fatala cand acuzatiile penale (impotriva lui Dominique Strauss-Kahn) vor fi abandonate, asa cum trebuie sa fie", afirma Taylor si Brafman.

Fostul favorit in cursa prezidentiala din Franta pledeaza nevinovat.

Avocatul reclamantei, Kenneth Thompson, i-a acuzat la randul sau pe avocatii lui Strauss-Kahn, duminica seara, ca "au condus o campanie de defaimare fara precedent impotriva victimei unei agresiuni sexuale violente".

"Campania de defaimare a inclus scurgeri (de informatii) de la echipa apararii care a calificat-o (pe camerista) - fara nici o dovada - drept prostituata", a afirmat acesta intr-un comunicat, adaugand ca aparatorilor lui Strauss-Kahn "ar trebui sa le fie rusine pentru comportamentul lor".

Ofensiva cameristei intervine in conditiile in care New York Times relata sambata ca procurorul care il ancheteaza pe Strauss-Kahn in Statele Unite va cere probabil autoritatilor franceze permisiunea de a o interoga pe Tristane Banon.

Aceasta tanara franceza a depus plangere in Franta impotriva fostului ministru socialist, pentru o tentativa de viol care ar fi avut loc in 2003.

Avocatul acesteia, David Koubbi, s-a intalnit marti la New York cu aparatorul cameristei si cu procurorul responsabil de acest caz, Cyrus Vance.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO