Condamnata la moarte in Iran pentru uciderea barbatului care o violase. Mesajul lasat mamei: "Te rog sa nu plangi, te iubesc"


Ultimul update: Marti 28 Octombrie 2014 01:13
Data publicarii: Sambata 25 Octombrie 2014 20:32
Categorie: Stiri externe
condamnata la moarte

Condamnata la moarte cu spanzurarea, o femeie din Iran nu a apucat sa isi mai vada mama inainte de a fi executata. Cu toate acestea, femeia a lasat un mesaj pentru aceasta, dar a avut si o ultima dorinta, inclusa in testament.

“Nu vreau sa putrezesc in pamant. Te rog sa nu plangi. Te iubesc. Imi doresc sa te fi putut imbratisa pentru ultima oara”, este mesajul pe care Reyhaneh Jabbari, din Iran, in varsta de 27 de ani, i l-a lasat mamei ei, inainte sa moara.

Vineri noapte, mama tinerei a primit un telefon in care a fost chemata la inchisoare sa-si ia ramas bun de la fiica ei. Dar nu a mai apucat sa isi vada fata pentru ultima oara.

Femeia a fost condamnata la moarte prin spanzurare, executia avand loc la primele ore ale diminetii de sambata.

In ciuda eforturilor indelungate, mobilizarea comunitatii internationale n-a induplecat regimul iranian sa renunte la executia unei tinere femei.

Tanara l-a injunghiat mortal pe barbatul care tocmai o agresa sexual, insa justitia iraniana a decis ca a fost o crima premeditata si a condamnat-o la moarte.

Ca ultima dorinta, Reyhaneh Jabbari a vrut ca organele ei sa fie donate sub anonimat, informeaza publicatia The Sunday Times.

“Dupa sapte ani de durere si suferinta, asta este sfarsitul pe care trebuie sa il indure copilul meu?” a declarat mama fetei, daramata de durere.

“Vestea socanta cu privire la executia lui Reyhaneh Jabbari este profund dezamagitoare. Acesta este inca o dovada sangeroasa a modului in care Iranul gestioneaza problema drepturilor omului”, a marturisit Hassiba Hadj Sahraoui, directorul Amnesty International in regiunea Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Executia a fost criticata de Departamentul de Stat al SUA, de Guvernul britanic dar si de organizatii care militeaza pentru protejarea drepturilor omului, precum Amnesty International.

Anul trecut, in Iran, au fost executate cel putin 500 de persoane.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO