Comunistii au castigat detasat alegerile din Republica Moldova

Ultima actualizare: 20-10-2012 14:33

Schimbarea mult visata de tinerii basarabeni mai poate astepta! Comunistii au obtinut in scrutinul legislativ de duminica o victorie zdrobitoare. Cele 50% din voturi adjudecate le asigura majoritatea absoluta in legislativul de la Chisinau.


Comunistii din Republica Moldova vor avea in viitorul Parlament in jur de 60 de mandate din 101 in total. Asa ca vor putea forma singuri Guvernul. Lucru afirmat duminica seara cu aroganta si de Vladimir Voronin, presedintele in exercitiu al Republicii Moldova.

Doar trei partide au reusit sa treca pragul electoral: Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat si Moldova Noastra, care si-au anuntat intentia de a face front comun in Parlament. Prea tarziu, spun analistii, in opinia carora tocmai frgamentarea opozitiei i-a avantajat pe comunisti.

Rezultatele alegerilor parlamentare au dezamagit tinerii, care inca mai sperau la schimbari. Cateva zeci de studenti si elevi chiar au iesit in strada, ca sa-si exprime nemultumirea. Unii si-au pus panglici negre, iar altii au iesit cu lumanari aprinse, declarand un doliu simbolic dupa sperantele lor.

Parlamentul ales il va vota pe noul presedinte. Nu Voronin va fi acela, pentru ca si-a consumat deja cele doua mandate. Unii comentatori se asteapta la un scenariu de tip rusesc, in care Voronin ar urma sa devina prim-ministru.

Moldovenii au iesit la vot! Si-au ales noul Parlament

Pana cand reteaua de internet din Republica Moldova va fi din nou stabila, stirile www.protv.md vor fi gazduite de site-ul stirileprotv.ro, intr-o sectiune speciala .

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO