Imagini ale terorii in aeroportul din Los Angeles unde un agent TSA a murit. Mesajul atacatorului

×
Codul embed a fost copiat

Teroare pe aeroportul international din Los Angeles. Un agent de securitate a murit si alte 5 persoane au fost ranite, dupa ce un barbat inarmat a deschis focul in multime.

UPDATE:

09:00 In varsta de 23 de ani, atacatorul se numeste Paul Anthony Ciancia. Acesta i-a trimis un mesaj fratelui sau inainte de atac sustinand ca vrea sa se sinucida. Nu se stiu inca motivele atacului, insa politia a declarat pe baza materialelor gasite in locuinta sa ca acesta avea "vederi antiguvernamentale".

Un ofiter de politie a declarat ca suspectul avea munitie suficienta la el pentru a ucide pe toata lumea din terminalul 3 al aeroportului. Paul Anthony Ciancia a fost impuscat in piept, este tratat la spital si este in afara oricarui pericol.

Barbatul ucis de el este primul angajat TSA mort la datorie in istoria de 12 ani a agentiei.

Citește și
Al-Qaida
Irakul vrea un "al treilea razboi mondial" impotriva "virusului" reprezentat de Al-Qaida
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

08:50 Incidentul a avut loc chiar in zona unde se fac controalele de securitate, inainte de imbarcare.

Atacatorul, in varsta de 23 de ani, a fost ranit de politisti si arestat. Deocamdata nu se stie ce l-a impins sa comita un asemenea gest.

Potrivit martorilor, barbatul, purta un bilet pe care scria : "Ucide-i pe cei de la TSA" - o prescurtare pentru Agentia Americana de Securitate a Transporturilor.

Agentii de securitate, vizati de furia barbatului, au ripostat si ei. In confruntare au fost ranite mai multe persoane, printre care si atacatorul. Acesta a supravietuit si se afla acum in custodia politiei. Unul dintre agentii impuscati a murit insa la spital.

In haosul creat de impuscaturi, multi dintre cei aflati in aeroport s-au imbulzit spre iesiri. Altii au ramas pe loc, impietriti de groaza.

Toate zborurile au fost anulate vreme de cateva ore, iar terminalul 3, unde a avut loc atacul, va ramane inchis pe o perioada nedeterminata.

Aeroportul international din Los Angeles este unul dintre cele mai importante din Statele Unite, iar in 2012 s-a clasat pe locul 6 in topul celor mai aglomerate aeroporturi din lume, cu aproape 64 de milioane de pasageri.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN ATACUL DE PE AEROPORTUL DIN LOS ANGELES

22:00 Cel putin sapte persoane au fost ranite in incidentul armat produs vineri pe aeroportul din Los Angeles, anunta politia americana, citata de CNN, insa, potrivit unor surse citate de presa americana, unul dintre raniti, un agent de securitate, a murit din cauza ranilor suferite.

Politia a confirmat ca presupusul autor al atacului armat produs pe aeroportul din Los Angeles a fost arestat si este ranit, dupa ce a deschis focul la un punct de imbarcare, ranind un agent al Administratiei pentru Securitatea Transporturilor.

20:50 Potrivit Los Angeles Times si NBC News, un angajat TSA de la aeroport (Transportation Security Administration), impuscat in incident, a decedat.

19:50 Presupusul autor al atacului armat produs pe aeroportul din Los Angeles a fost arestat si este ranit, dupa ce a deschis focul la un punct de imbarcare, ranind un agent de securitate. Alte persoane s-au accidentat in timp ce incercau sa fuga din cauza incidentului.

19:30 Conform postului tv CBS2, un barbat care avea o arma automata a deschis focul la un punct de imbarcare, in jurul orei 9.30 (19.30, ora Romaniei), dupa care a fost impuscat de agenti ai serviciilor de securitate. Toate zborurile au fost suspendate pe aeroportul din Los Angeles.
 
19:20 Potrivit Huffington Post, autoritatile americane au confirmat ca un barbat a reusit sa treaca de agentii de paza de pe aeroport cu o arma de asalt. Barbatul a fost impuscat si retinut de politie. Mai multe zone din aeroport au fost evacuate.

19:15 Potrivit CNN, mai multe persoane au fost ranite prin impuscare in incidentul armat produs in Aeroportul international din Los Angeles.

19:00 Politia a intervenit, vineri, in incinta Aeroportului International din Los Angeles (LAX), unde au fost auzite focuri de arma.

Potrivit postului KCAL/KCBS, incidentul a avut loc in Terminalul 3 al aeroportului, care a fost evacuat.

 

Sursa foto: Twitter
 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Un tunel
Un tunel "sofisticat" folosit pentru trafic de droguri a fost descoperit intre Mexic si SUA

Autoritatile americane si mexicane au anuntat ca au descoperit un nou tunel "sofisticat" care trece pe sub frontiera, destinat transportului drogurilor intre Mexic si Statele Unite, relateaza AFP.

Irakul vrea un
Irakul vrea un "al treilea razboi mondial" impotriva "virusului" reprezentat de Al-Qaida

Premierul irakian Nouri al-Maliki, aflat in vizita in Statele Unite, a sustinut joi desfasurarea unui "al treilea razboi mondial" de catre comunitatea internationala impotriva "virusului" Al-Qaida aflat in plina revenire in tara sa, relateaza AFP.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.