Cinci piramide subterane au fost descoperite in Italia. Civilizatia misterioasa care le-a construit

Ultima actualizare: 31-10-2012 01:37
piramida subterana, Italia

Arheologii au dezgropat doua piramide, care se aflau ingropate sub o crama din orasul Orvieto, in centrul Italiei. Alte trei constructii similare asteapta sa fie cercetate.

Echipa de arheologi a remarcat cateva trepte care coborau dintr-o crama, care este de fapt partea superioada a unei piramide.

In timp ce investigau coridoarele subterane si-au dat seama ca zidurile sunt construite sub forma piramidala, scrie Live Science.

Constructia este pe mai multe niveluri, cel mai vechi datand din anul 1000 i.Hr., si este realizata de etrusci, declara istoricul David George. Cercetarile continua, pentru ca mai exista cateva niveluri subterane de explorat.

“Am gasit un tunel care duce spre o alta structura piramidala si care dateaza dinainte de seolul al V-lea i.Hr., ceea ce sporeste misterul”, explica George.

Misterul este cuvantul care defineste cel mai bine civilizatia estruscilor, adauga istoricul.

Ei i-au invatat pe romani cum sa construiasca drumuri, au introdus stiinta scrisului in Europa si au dezlegat tainele facerii vinului.

Civilizatia lor a inflorit in Etruria, zona din centrul Italiei, in perioada anului 900 i.Hr. si a dominat peninsula timp de 5 secole.

In perioada 300-100 i.Hr. cultura lor a fost asimilata de romani. Limba lor, prea putin cunoscuta, a disparut defintiv si nici nu exista scrieri ramase de la ei.

Piramidele subterane de la Orvieto sunt o structura unica si ar putea oferi informatii importante despre aceasta civilizatie disparuta.

Arheologii spun ca aici se afla cel putin 5 piramide ingropate, insa deocamdata au fost dezgropate numai doua. Scopul pentru care au fost construite nu este cunoscut, insa au fost probabil morminte sau temple, crede David George.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO