China comunista: Sotia laureatului premiului Nobel pentru Pace a disparut!


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 19:36
Data publicarii: Duminica 10 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Liu Xiaobo

Sotia proaspatului castigator al premiului Nobel pentru pace este de negasit, desi ea ar fi trebuit sa-i faca o vizita sambata, la inchisoare, pentru a-i da vestea premierii. Avocatul lui Liu Xiaobo se teme ca femeia ar putea fi in custodia politiei.

De altfel, politia chineza continua sa blocheze accesul jurnalistilor in zona unde acesta se afla incarcerat pentru o perioada de 11 ani.

De asemenea, informatiile legate de distinctia pe care a primit-o Liu Xiaobo sunt cenzurate de guvernul chinez, astfel ca foarte putini oameni de acolo stiu ca el a castigat premiul Nobel pentru pace.

Conform MSNBC, nimeni nu mai poate sa ia legatura cu sotia acestuia, deoarece mobilul acesteia este inchis, inca de vineri seara.

Avocatul lui Liu Xiaobo se teme ca femeia ar putea fi retinuta de politie, special ca sa nu ia legatura cu sotul ei.

Centrul de Informatii pentru Drepturile Omului si Democratie, care isi are sediul la Hong Kong, a anuntat sambata ca Liu Xia a sosit in provincia Liaoning si ca urmeaza sa isi vada sotul, duminica dimineata.

Pe de alta parte, in provincia Liaoning, drumurile care duceau la inchisoarea unde Liu Xiaobo este detinut, erau blocate duminica de politie. Autoritatile nu permiteau decat trecerea oficialilor sau rezidentilor zonei.

Potrivit unui ONG, sotia disidentului Liu Xiaobo a reaparut si s-a intalnit cu acesta duminica, cel mai probabil pentru a-l anunta ca a castigat Premiul Nobel pentru Pace pe 2010.

Sursa: MSNBC

Beijingul a bruiat CNN si BBC, cand Liu Xiaobo a luat Nobelul pentru Pace
Haos in aer! Un OZN a oprit circulatia aeriana in China!
Politica Chinei comuniste
VIDEO PROTVPLUS.RO