Cercetătorii internaționali se tem că Phenianul produce arme biologice în masă

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20
kim jong un, la ferma - 10
uriminzokkiri.com

Coreea de Nord dispune de capacitatea tehnică de a produce și arme biologice, pe lângă desfășurarea programului său nuclear, se arată într-un raport îngrijorător realizat de centrul american Belfer, portivit The Independent.

 

Experții avertizează că acest nou program își are originea în anii '60, fiind o consecință a efectelor devastatoare ale războiului coreean, când liderii de la Phenian au acuzat armata americană de folosirea armelor biologice asupra civililor.

Și serviciile sud-coreene de informații se tem că la Phenian se produc tulpini de virusuril letale care ar urma să fie folosite drept arme împotriva agresorilor regimului.

Autorii raportului susțin că atenția coaliției internaționale a fost acaparată de numeroasele incidente și teste nucleare comandate de Kim Jong-Un, însă o atenție deosebită ar trebui acordată și programului de creare a armelor biologice, acesta fiind o amenințare la fel de reală.

"Pregătirea împotriva unui atac biologic este imperios necesară", au avertizat experții, adăugând că o colaborare între armată și sectorul public de sănătate ar fi de preferat pentru a pune la punct mecanisme care să contracareze una dintre cele mai grave amenințări ale secolului al XXI-lea.

Ministrul sud-coreean de Apărare a confirmat la rândul său că regimul de la Phenian ar putea să producă și să folosească 13 tipuri de agenți biologici în mai puțin de 10 zile printre care: Anthrax , ciumă și virusul febrei galbene.

Modul în care acești agenți ar putea fi răspândiți rămâne cea mai mare necunoscută, se mai arată în raport, însă voci din rândul cercetătorilor comentează că nu ar fi exclusă utilizarea rachetelor, dronelor sau a altor aparate de zbor, a spray-uri și chiar a oamenilor care pot purta devastatoarele virusuri.

"Purtătorii acestor agenți biologici ar putea să fie deghizați ca personal de curețănie, ceea ce le-ar permite să elibereze substanțele chimice și bacteriile periculoase în rezervele de apă, fără să fie bănuiți de cei din jur", sunt de părere experții americani.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO