Ce scuza a folosit italianul care a omorat-o pe Andreea Zamfir. Ricardo Vitii a fost audiat timp de 9 ore de procurori

Ultima actualizare: 13-05-2014 07:06

Unul dintre cei mai cautati asasini din Italia, individul care a ucis-o pe romanca Andreea Zamfir, a dat, vineri, noua ore explicatii in fata politistilor.

Barbatul sustine ca nu a vrut nicio clipa sa ii ia tinerei viata si ca totul a facut parte dintr-un joc erotic pentru care a platit-o cu 30 de euro.

Individul, in varsta de 55 de ani, arestat, vineri, la domiciliul sau de langa Florenta este casatorit si are un baiat adolescent.

Riccardo Vitti a fost arestat in locuinta lui, situata intr-un cartier din nordul orasului Florenta. La venirea politistilor, mama sa, surprinsa, l-a intrebat ce stie el despre monstrul din Ugnano.

"Eu sunt", ar fi raspuns Ricardo. "N-am stiut ca va muri, am facut o prostie".

In timpul celor noua ore de audieri, barbatul a parut lucid si coerent, spun politistii. El a declarat ca jocurile fara perdea aveau loc doar daca partenerele erau de acord. Acesta, sustine Vitti, era si criteriul in functie de care le alegea.

"Avea cu siguranta o doza de sadism. Ii facea placere sa vada pe cineva suferind", a spus procurorul Paolo Canessa.

In varsta de 55 de ani, barbatul este contabil, dar de cativa ani nu mai avea de lucru si isi ajuta tatal, instalator de meserie. Era fost sportiv, facea judo. Era si arbitru.

Politistii i-au reconstituit portretul robot, cu ajutorul marturiilor celorlalte femei agresate. Tot ele au identificat masina lui Vitti, iar politistii i-au stabilit apoi traseul folosind imaginile de pe camerele de supraveghere, care il plasau chiar la locul crimei.

Dovezile se strang deja impotriva lui. Acasa la Vitti a fost gasita o rola de scoci, inscriptionata cu numele spitalului la care lucreaza sotia lui. Cu acelasi tip de banda adeziva fusese legata Andreea Zamfir de bariera unde si-a gasit sfarsitul.

Vitti era cunoscut printre prostituatele din zona. Pentru serviciile acestora, barbatul obisnuia sa plateasca cate 150 de euro. Dupa ce a ramas fara serviciu insa, suma oferita fetelor scazuse drastic.

"Sfarsesc numai prin a spune ca fata a murit pentru 30 euro", a declarat Paolo Canessa, procuror .

Barbatul a atacat mai multe prostituate in ultimii ani, dar ele nu l-au reclamat. Daca ar fi facut asta, poate ca Andreea Zamfir traia si astazi.

Romanca a fost gasita luni dimineata, la periferia orasului Florenta. Fusese violata si tortuata, iar medicii legisti au stabilit ca a murit din cauza hemoragiei interne.

Tanara va fi inhumata in Italia, la solicitarea mamei si a surorii ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO