Seful politiei din Koln a fost demis dupa scandalul agresiunilor sexuale. Ce scria pe biletelul gasit la un agresor

08-01-2016 16:47

Seful politiei orasului german Koln, Wolfgang Albers, criticat pentru lipsa de reactie a fortelor de ordine fata de agresiunile sexuale comise de grupuri de migranti in noaptea de Anul Nou, a fost demis vineri.

Intre timp, numarul plangerilor depuse de femeile si adolescentele agresate sexual si/sau jefuite in centrul orasului in acea noapte a ajuns la circa 170. Autoritatile au anuntat tot vineri ca au deocamdata 31 de suspecti, dintre care 18 sunt migranti, dar niciunul nu a fost arestat.

Agresiunile sexuale comise la Koln de circa o mie de persoane organizate in grupuri si ale caror semnalmente arata ca cel mai probabil sunt arabi si nord-africani au provocat indignare in Germania, fapte similare de mai mica anvergura petrecandu-se si in alte orase, precum Stuttgart si Hamburg.

Politia din Koln a anuntat pe 1 ianuarie ca noaptea de Anul Nou a trecut fara evenimente majore. Dar relatarile ce au aparut apoi treptat despre gravitatea evenimentelor au condus la critici severe fata de lipsa de reactie a fortelor de ordine, care initial au invocat faptul ca au fost prezente in respectivele locuri, dar agentii de politie nu si-au dat seama ce se petrece din cauza numarului mare al celor care sarbatoreau in strada.

Totusi, un raport intern al politiei care s-a scurs joi in presa releva ca de fapt patrulele politiei au observat ce se intampla, dar nu au indraznit sa intervina pentru ca erau coplesite de numarul foarte mare al agresorilor aflati in stare de ebrietate.

Biletelul gasit la unul dintre agresorii din Koln

Politia a gasit un nou – si tulburator - indiciu in cazul agresiunilor sexuale comise in Koln in noaptea de Anul Nou.

Agentii au gasit un biletel in buzunarul unuia dintre barbatii arestati in piata Breslau, un tanar de 16 ani din Maroc si un tunisian in varsta de 23 de ani. Biletul contine propozitii in germana si araba, fiind practic un ghid de conversatie pentru agresori, cu expresii precum “o sa ma culc cu tine”, “o sa te ucid”, “sani mari” dar si “doar glumeam”. De asemenea, in telefoanele celor doi suspecti s-au descoperit inregistrari cu incidentele din noaptea de Anul Nou.

UPDATE 17:10 Politia i-a eliberat pe cei doi suspecti, procurorii considerand ca nu exista suficiente probe impotriva lor

Anchetatorii suspecteaza ca este vorba despre o actiune organizata, biletelul fiind un indiciu semnificativ in favoarea acestei ipoteze. Potrivit unor surse din investigatie citate de focus.de, politia presupune ca a existat un “nucleu dur” de 180 de barbati care au initat agresiunile.

Un purtator de cuvant al ministerului german de interne a anuntat vineri ca dintre cei 31 de suspecti retinuti, 18 sunt refugiati, conform Agerpres. Din grupul respectiv de suspecti chestionati fac parte noua algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, dar si doi cetateni germani, un irakian, un sarb si un american.

Scandalul violentelor sexuale ia amploare

Scandalul violentelor sexuale comise impotriva femeilor in noaptea de Anul Nou ia amploare. Dupa Germania au aparut informatii privind incidente similare si in Elvetia, Finlanda si Suedia.

Zeci de femei au declarat ca au fost predate sau hartuite pe strada in timp ce sarbatoreau revelionul. In acest timp, in Germania, au fost identificati 31 suspecti. Dintre acestia, 18 sunt solicitanti de azil, originari din Algeria, Maroc, Siria sau Iran.

Potrivit politiei elvetiene, mai multe femei au depus plangeri pentru agresiuni sexuale si jafuri, petrecute la Zurich, de Anul Nou.Aproximativ 25 de furturi au fost semnalate in oras, iar cateva dintre victime au marturisit, atunci cand au fost audiate de politie, ca au suferit si atacuri de natura sexuala. Sase femei au declarat ca au fost incercuite si pipaite de "mai multi barbati cu pielea inchisa", care s-au ascuns apoi in multime.Politia elvetiana, care a declansat o ancheta, a lansat un apel catre martori si le-a cerut si altor eventuale victime sa depuna plangere.

Si politia din Helsinki a inregistrat trei cazuri de agresiune sexuala, in cea mai mare gara din oras, unde erau adunati aproximativ o mie de solicitanti de azil. Autoritatile finlandeze vorbesc si ele de un numar neobisbuit de mare de cazuri de hartuire.

Iar in Suedia, politia din orasul Kalmar,a primit 14 plangeri din partea unor femei care au fost agresate, iar doi suspecti au fost arestati.

In tot acest timp, in Germania, au confirmat ca agresiuni asemanatoare celor din Koln au avut loc si la Hamburg, Stuttgart si Frankfurt.

"Erau cateva mii de barbati, majoritatea pareau a fi migranti, care aruncau cu artificii si sticle in multime", povesteste un politist in raportul publicat de presa. Acesta mai spune ca, atunci cand a ajuns la petrecerea de Anul Nou, a gasit oameni speriati si copii plangand, in stare de soc. Grupuri de cate 20-30 de tineri au profitat de haos pentru a agresa si jefui peste 100 de femei.

Politistii au fost depasiti de multitudinea agresiunilor ce aveau loc simultan, mai arata documentul. Angela Merkel a vorbit despre incidentele de la Koln cand a aparut in fata jurnalistilor, alaturi de premierul Dacian Ciolos. Autoritatile germane insista ca agresorii nu sunt migranti sositi in ultimele luni in Germania, dar presa ar fi aflat contrariul.
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO