Casa Alba: Barack Obama va semna rezolutia care permite impunerea de noi sanctiuni Rusiei

Ultima actualizare: 19-12-2014 06:59
barack obama

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, intentioneaza sa promulge rezolutia Congresului american care prevede sanctiuni suplimentare impotriva Rusiei si oferirea de armament Ucrainei, anunta Casa Alba.

Casa Alba a precizat si ca textul ofera spatiu de manevra privind modul de implementare, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Presedintele are intentia de a promulga textul, care ii ofera o anumita flexibilitate in privinta impunerii de sanctiuni suplimentare", a declarat Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

Barack Obama a declarat de mai multe ori ca se opune impunerii de noi sanctiuni Rusiei fara o coordonare cu Uniunea Europeana. Legea adoptata sambata de Congresul Statelor Unite autorizeaza impunerea de sanctiuni suplimentare Rusiei si oferirea de armament Ucrainei.

Moscova a criticat initiativa Congresului american. "Este vorba de un gest ostil al Statelor Unite. Exista dorinta maniacala de a sanctiona Rusia pentru toate problemele posibile", a acuzat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO